Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Μακαρόνια με Ναπολιτάνικη σάλτσα

Μια Ιταλίδα με τα…όλα της!!!
DSC_0034
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια Νο 6
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι κον-κασέ(400 γρ.)
1 κ.γ. μουστάρδα έτοιμη
μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.σ. λευκό κρασί
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
αλάτι,πιπέρι

παρμεζάνα


Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το
ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.

DSC_0001

Προσθέτουμε το ντοματάκι,τη μουστάρδα,τη ζάχαρη,

DSC_0002

το κρασί,

DSC_0003

το βούτυρο,αλάτι και πιπέρι.

DSC_0004

Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε σιγανή φωτιά.
Λίγο πριν πήξει,προσθέτουμε το μαϊντανό.

 DSC_0008

Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις
οδηγίες της συσκευασίας.Ενώνουμε με τη σάλτσα.
  
DSC_0015

Πασπαλίζουμε τη μακαρονάδα με μπόλικη παρμεζάνα και σερβίρουμε.

DSC_0044

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλή. Είναι εύκολη, με απλά υλικά, αλλά ξεφεύγει από την κλασσική σάλτσα ντομάτας. Η μουστάρδα και ο μαιντανός ταιριάζουν πολύ αν και δεν το περίμενα. Επειδή όμως έχω δοκιμάσει κι άλλες συνταγές σου, σε εμπιστεύτηκα και αποδείχτηκες σωστή.
    Η παραλλαγή που έκανα ήταν ότι ανακάτεψα τη σάλτσα με τα μακαρόνια, λίγο τυρί τριμμένο και γκουντα από πάνω και το έβαλα σε πήλινο στο φούρνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...