Δεν πρόκειται για κάποια περίεργη Γιαπωνέζικη
σπεσιαλιτέ αλλά για την παραλλαγή ενός
συναρπαστικά εύκολου και νόστιμου
πιάτου από τη γειτονική Ρουμανία!
Υλικά
ελαιόλαδο
μοσχάρι (μαλακό κομμάτι π.χ.χτένι από σπάλα) ή χοιρινό με λίγο λίπος
μανιτάρια φρέσκα σε λεπτές φέτες
τυρί φέτα
αβγά ανάλογα τα άτομα
αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε πολύ λεπτά και μακρόστενα κομμάτια.
Κάνουμε το ίδιο και με τα μανιτάρια.
Τα σοτάρουμε προσεκτικά σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Όταν είναι έτοιμα το κρέας και τα μανιτάρια τα “δένουμε”
με τυρί φέτα τρίβοντας με το χέρι
και αβγά ανάλογα με την ποσότητα του φαγητού και
τον αριθμό των ατόμων που θα φάνε.
Ανακατεύουμε για μερικά λεπτά ακόμη (5-6 περίπου) και σερβίρουμε!
ΣΗΜ:Αν θέλουμε δεν βάζουμε τα αβγά μέσα στο κρέας αλλά τα τηγανίζουμε
χωριστά (μάτια) και τα βάζουμε από πάνω σερβίροντας.
Σε όσους αρέσουν οι πιπεριές μπορούν προς την αρχή να προσθέσουν.
Στην Ρουμανία το πιάτο συνοδεύεται με μαμαλίγκα (mamaliga) από καλαμπόκι.
Εδώ μπορούμε να το σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες.
Συνοδεύουμε με λευκό κρασί.
Συνταγή από το φίλο Παναγή Δελακά.
σπεσιαλιτέ αλλά για την παραλλαγή ενός
συναρπαστικά εύκολου και νόστιμου
πιάτου από τη γειτονική Ρουμανία!
Υλικά
ελαιόλαδο
μοσχάρι (μαλακό κομμάτι π.χ.χτένι από σπάλα) ή χοιρινό με λίγο λίπος
μανιτάρια φρέσκα σε λεπτές φέτες
τυρί φέτα
αβγά ανάλογα τα άτομα
αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε πολύ λεπτά και μακρόστενα κομμάτια.
Κάνουμε το ίδιο και με τα μανιτάρια.
Τα σοτάρουμε προσεκτικά σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Όταν είναι έτοιμα το κρέας και τα μανιτάρια τα “δένουμε”
με τυρί φέτα τρίβοντας με το χέρι
και αβγά ανάλογα με την ποσότητα του φαγητού και
τον αριθμό των ατόμων που θα φάνε.
Ανακατεύουμε για μερικά λεπτά ακόμη (5-6 περίπου) και σερβίρουμε!
ΣΗΜ:Αν θέλουμε δεν βάζουμε τα αβγά μέσα στο κρέας αλλά τα τηγανίζουμε
χωριστά (μάτια) και τα βάζουμε από πάνω σερβίροντας.
Σε όσους αρέσουν οι πιπεριές μπορούν προς την αρχή να προσθέσουν.
Στην Ρουμανία το πιάτο συνοδεύεται με μαμαλίγκα (mamaliga) από καλαμπόκι.
Εδώ μπορούμε να το σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες.
Συνοδεύουμε με λευκό κρασί.
Συνταγή από το φίλο Παναγή Δελακά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου