Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Νουά το επίσημο!

Σίγουρα το έχουμε δοκιμάσει όλοι σε κάποιο τραπέζι.
Πόσοι όμως από μας το έχουμε προσπαθήσει σπίτι μας;
Μήπως ήρθε η ώρα;
DSC_0043

Υλικά

1-1 1-2 κιλό νουά ολόκληρο κομμάτι
αλάτι,πιπέρι
χυμό από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο
λίγο νερό

για το δέσιμο της σάλτσας
κορν φλάουρ
ελάχιστο νερό

Εκτέλεση
Παίρνουμε το κομμάτι του κρέατος και με ένα μαχαίρι το τρυπάμε σε διάφορα σημεία.
Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά το κρέας γύρω γύρω αλλά και μέσα στα σημεία
που τρυπήσαμε με το μαχαίρι.

DSC_0011

Βάζουμε το κρέας σε γάστρα και το αλείφουμε με ελαιόλαδο και το χυμό από
το λεμόνι.
Προσθέτουμε στο σκεύος μας λίγο νερό περίπου 3/4 κούπας.
Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για
δυόμιση με τρεις  ώρες,
Κατά διαστήματα βγάζουμε και γυρίζουμε το κρέας από όλες τις μεριές για να
πάρει χρώμα.

DSC_0012

Όταν είναι έτοιμο το φαγητό,βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο και στραγγίζουμε
το ζουμί,το περνάμε από σουρωτήρι και βάζουμε το  καθαρό πλέον ζουμάκι σε
μικρή κατσαρόλα.
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και δένουμε το ζουμί με ελάχιστο κορν φλάουρ
(εξαρτάται από την ποσότητα ζωμού,στο περίπου 1 κ.γ.) 
που έχουμε προηγουμένως διαλύσει σε ελάχιστο νερό(περίπου 3-4 κ.σ.).
Ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Έχουμε πάντα υπόψιν ότι η σάλτσα όσο κρυώνει τόσο πήζει  γι’αυτό μην
περιμένουμε όσο είναι στη φωτιά να πήξει πολύ,ίσα να δέσει.

DSC_0014

DSC_0015

Κόβουμεμε το κρέας με πολύ κοφτερό μαχαίρι σε φέτες.Υπάρχουν και ειδικά
εργαλεία κουζίνας γι’αυτή τη δουλειά,που κόβουν το κρέας σε λεπτά ομοιόμορφα
κομμάτια.

 DSC_0025

Σερβίρουμε με λίγη από τη σάλτσα του συνοδεύοντας με ρύζι ή πατάτες φούρνου.

DSC_0040

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...