Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Μπακαλιάρος παστός πλακί

Φουρνομαγειρέματα!!!

DSC_0055


Υλικά
500 γρ. μπακαλιάρο καλά ξαρμυρισμένο
500 γρ. πατάτες κομμένες για το φούρνο
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
3-4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2-3 μέτριες ντομάτες περασμένες στο multi ή ένα κουτί κον κασέ
1-2 φύλλα δάφνης σπασμένα στη μέση
3/4 κούπας ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι


Εκτέλεση
Βάζουμε στον πάτο του σκεύους που θα μαγειρέψουμε τα
κομμάτια του ψαριού.Ρίχνουμε το μισό από το λάδι.

DSC_0001

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά τελειώνοντας με το
υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σκεπάζουμε το σκεύος μας και βάζουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 200 βαθμούς C.
Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά.

DSC_0002

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του φαγητού,ξεσκεπάζουμε το σκεύος μας και
αφήνουμε να ψηθεί για λίγο ακόμη μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά του.
Σερβίρουμε ζεστό και φρεσκοψημένο με λευκό κρασί ή ρετσίνα!!!

DSC_0069

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...