Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Muffins με πράσινο κολοκύθι και μήλο

Όταν το κολοκύθι μεταμορφώνεται…………
DSC_0251

Υλικά
2 κούπες αλεύρι 
¾ κούπας ζάχαρη
½ κ.γ.  σόδα
¼ κ.γ. baking powder
½ κ.γ. αλάτι
¼ κούπας κακάο (προαιρετικά)
½ κ.γ.κανέλα
¼ κ.γ.μοσχοκάρυδο
¾ κούπας πλήρες γάλα
½ κούπας σπορέλαιο
¼ κούπας μήλο τριμμένο στην ψιλή πλευρά του τρίφτη (τον πολτό θέλουμε ουσιαστικά)
2 αβγά
1 -2 βανίλιες
1 ½ κούπας κολοκυθάκι πράσινο τριμμένο,όχι στυμμένο
½ κούπας μαύρη,ψιλή σταφίδα
½ κούπας τσίπς σοκολάτας

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ,με σύρμα,τα αλεύρι με το αλάτι,τη σόδα,το baking powder,
την κανέλα,το κακάο(αν βάλουμε),και το μοσχοκάρυδο.

DSC_0231         

Σε άλλο μπολ ρίχνουμε το γάλα,το λάδι,τα αβγά,τη ζάχαρη,τη βανίλια και
ανακατεύουμε πάλι με σύρμα να ενωθούν καλά τα υλικά.

DSC_0232
Προσθέτουμε μέσα τα τριμμένα κολοκυθάκια και το μήλο,ανακατεύουμε να
ενσωματωθούν.

DSC_0233

Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά τα στερεά υλικά,χτυπώντας πάντα με το σύρμα

DSC_0234

και τέλος τις σταφίδες με τα τσιπς σοκολάτας.

DSC_0235
Ετοιμάζουμε φόρμες για μάφινς,προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
και ψήνουμε περίπου 20-25 λεπτά.

  DSC_0237        
Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα αν ψήθηκαν μέχρι μέσα!

DSC_0238

Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.

DSC_0272_thumb5

ΣΗΜ:Τις σταφίδες και τα τσιπς σοκολάτας πριν τα προσθέσουμε στο μείγμα, τα
αλευρώνουμε και τα περνάμε από σίτα τινάζοντας το περιττό αλεύρι.

DSC_0274

Ανάλογα με τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε με τα παραπάνω υλικά
βγαίνουν περίπου 15 με 18 κομμάτια.

DSC_0240_thumb9

Τη συνταγή μάς έστειλε η φίλη μας Άννα Μαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...