Print Friendly and PDF

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Λουκανοπιτάκια

Πιο εύκολα δεν υπάρχουν!!!
Πόσο νόστιμα……θα το διαπιστώσετε μόνοι σας.


SV108786

Υλικά
για 20-25 κομμάτια

2 κούπες σπορέλαιο
2 κούπες γάλα
1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του(και λίγο παραπάνω)
λίγο αλατάκι

ένα αβγό χτυπημένο για το άλειμμα
λουκανικάκια κοκτέιλ ή γαλοπούλας

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά μαζί τα ζυμώνουμε μέχρι το ζυμάρι
να ξεκολλήσει από το μπολ και τα χέρια μας.
Μπορεί να χρειαστεί πάνω από ένα κιλό αλεύρι γι’αυτό
να έχετε ανοιγμένο άλλο ένα πακέτο.

SV108757

SV108759

Ανοίγουμε στρόγγυλα φυλλαράκια,βάζουμε επάνω από ένα λουκάνικο
και διπλώνουμε.Με τη βοήθεια ενός φλιτζανιού κόβουμε τα πιτάκια μας.

SV108760

SV108761

SV108762

Αραδιάζουμε σε ταψί και αλείφουμε με το αβγό.

SV108763

SV108767

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς
για 30 περίπου,μέχρι να ροδίσουν καλά!

SV108783

TIP
Αν και λάτρεις του ελαιόλαδου,θα σας συμβούλευα σε αυτή τη συνταγή να μην αντικαταστήσετε το σπορέλαιο!!

2 σχόλια:

  1. Μιααααμ!!! Θα τα δοκιμάσω!!! :-)
    Αλήθεια... Πόσα κομμάτια βγαινουν;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό μεσημέρι.

    Η συνταγή είναι από τις πρώτες που έχω ανεβάσει
    και δεν ήταν τόσο αναλυτική.
    Το συμπλήρωσα ήδη,να σου το πω κι από δω λοιπόν,
    η συνταγή δίνει ανάλογα το μέγεθος περίπου 20-25
    κομμάτια.
    Ελπίζω να τα δοκιμάσεις...

    Καλή επιτυχία
    Αλεξάνδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...