Print Friendly and PDF

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Πορτοκαλόπιτα

Έψαξα,διάβασα,ρώτησα και τελικά κατέληξα σε αυτή τη συνταγή,
για πραγματικά μοναδική πορτοκαλόπιτα.
Ένα πάντρεμα 3 διαφορετικών συνταγών,
δίνει μια πορτοκαλόπιτα ευωδιαστή
αφράτη και ζουμερή,
που είμαι σίγουρη ότι θα αρέσει πολύ σε όλους.
SV108876


Υλικά1 πακέτο φύλλα Βηρυτού
1 κούπα ζάχαρη
4 αβγά
1 γιαούρτι στραγγιστό
11/4 κούπας καλαμποκέλαιο
1 φακελάκι μπέικιν
1 βανίλια
ξύσμα από ένα πορτοκάλι

για το σιρόπι
1 κούπα χυμό από πορτοκάλι
2 1/4 κούπας ζάχαρη
2 1/4 κούπας νερό

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά,εκτός από τα φύλλα,σε μπολ και τα χτυπάμε
με το μίξερ για μερικά λεπτά στη δυνατή ταχύτητα.

SV108847

SV108849

Παίρνουμε ένα–ένα τα φύλλα,τα σουρώνουμε και τα κόβουμε
με το χέρι μας στα 4.

SV108851

SV108853

SV108852
Όταν τα κόψουμε όλα τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το χτυπημένο
 μείγμα και τα ανακατεύουμε καλά!
SV108854

SV108855

Λαδώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε όλο το μείγμα απλώνοντας το ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30
λεπτά,μέχρι να ροδίσει.

SV108856

SV108858

SV108861

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Ετοιμάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 5 λεπτά
(μετράμε από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός).

SV108863

SV108866

Με μεγάλη κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό σιρόπι
στο κρύο γλυκό,μέχρι να το πιει όλο.

SV108868

Δοκιμάστε την και είμαι σίγουρη ότι θα σας κατακτήσει με την απίθανη γεύση της!!

SV108873

12 σχόλια:

  1. Όντως η καλύτερη πορτοκαλόπιτα που κυκλοφορεί!!! Η μαμά μου καυχιόταν για τη δική της μέχρι που δοκίμασε αυτήν εδώ!!Εξαιρετική!! Την έφτιαξα προχθές μαζί με παγωτό...δε χρειάζεται να πω ότι σήμερα δεν υπάρχει...

    Ιωάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αγαπημένο γλυκό! αυτό που κάνω διαφορετικά είναι ότι αντί να ανακατέψω τα φύλλα με το μίγμα, απλώνω τα φύλλα στο ταψί και τα αφήνω να ξεραθούν αρκετές ώρες ή κ μια νύχτα και μετα περιχύνω με το μιγμα κ ψήνω. δίνει στα φύλλα άλλη υφή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχως δεν μπορώ να την πετύχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολύ ωραία πορτοκαλόπιτα, αλλά θέλει το μισό σιρόπι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικά είναι η πιο τέλεια πορτοκαλόπιτα που έχω δοκιμάσει και τη διαφορά την κάνει ο χυμός πορτοκαλιού στο σιρόπι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλεξάνδρα μπράβο σου, την έκανα μαζί με τον μεγαλο γιο μου (3,5 χρονών) και την απολαμβάνουμε τώρα όλοι μαζί, απλά έβαλα τη μισή ποσότητα ζάχαρης και μισή κούπα ελαιόλαδο, το αποτέλεσμα τέλειο γαργαλάει τον ουρανίσκο. Θα δοκιμάσω και τις άλλες συνταγές γιατί πρώτη φορά τρώω πορτοκαλόπτα.Ευχαριστώ Ιωάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλεξάνδρα καλησπέρα φτιάχνω τη συγκεκριμμένη πορτοκαλόπιτα εδώ και δύο χρόνια που ανακάλυψα στο block σου και γίνεται πραγματικά τέλεια αλλά έχω μια απορία μερικές φορές πίνει όλο το σιρόπι και άλλες περισσεύει αρκετό όπως γράφει και φίλη πιο πάνω.Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί ?Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα καλή μου.

      Είσαι σίγουρη ότι όλες τις φορές το γλυκό σου έχει κρυώσει το ίδιο καλά και το σιρόπι σου είναι πολύ ζεστό όπως το κατεβάζεις από τη φωτιά;

      Μόνο εκεί μπορώ να υποθέσω πως υπάρχει κάποια διαφορά και σου δίνει διαφορετικό αποτέλεσμα.

      Για πρόσεξε το...

      Φιλάκια πολλά από μένα και καλή συνέχεια,
      Α.

      Διαγραφή
  8. Σε ευχαριστω πολυ θα το προσεξω την επομενη φορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πολύ ωραία σύναψη όμως
    Να ρωτήσω κάτι 11/4 λάδι;διαβάζω καλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αλεξάνδρα μου, και αυτή η συνταγή, ΥΠΕΡΟΧΗ !!!
    Την έκανα σε μισή δόση γιατί δεν είχα όλα τα υλικά, και πραγματικά ΔΕΝ έμεινε τίποτις !!!
    Υ.Γ : (επειδή είμαι πολύ τύπος του "πετιμεζιού" , στο σιρόπι , μείωσα λίγο την ζάχαρη και έβαλα μισό φλυτζανάκι πετιμέζι και έγινε το χρώμα του σιροπιού λίγο πιο κόκκινο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Την πρώτη μέρα τέλεια τη δεύτερη έσφιξε και στέγνωσε κάπως.γιατι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...