Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;
Υλικά
για το ρολό
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό (μισό-μισό)
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2 κ.σ.φρυγανιά τριμμένη
1 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό ή χοντρό
1 αβγό
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
3-4 κ.σ. λάδι
λίγο νερό
για τη γέμιση
ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
πιπεριά πράσινη σε ροδέλες
φέτα τριμμένη με το χέρι σε χοντρά κομμάτια
αλατάκι
ρίγανη
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το μείγμα του κιμά ζυμώνοντας όλα τα υλικά μαζί.
Βρέχουμε τα χέρια μας κατά διαστήματα με νερό ή μπίρα,
για να γίνει το ρολό μας αφράτο.
Αν έχουμε χρόνο,αφήνουμε να σταθεί για 1-2 ώρες στο ψυγείο.
Πάνω σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ανοίγουμε τον κιμά
πατώντας με το χέρι μας.
Αραδιάζουμε στο κέντρο του τις ντομάτες,αλατίζουμε και
προσθέτουμε τη φέτα και την πιπεριά.Πασπαλίζουμε με
λίγη ρίγανη.
Σηκώνουμε το αλουμινόχαρτο από τη μία πλευρά και το φέρνουμε
πάνω στη γέμιση.
Αφήνουμε τον κιμά να καλύψει τη γέμιση και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
Κάνουμε το ίδιο και με την άλλη πλευρά.
Βοηθάμε το ρολό με τα χέρια μας να κλείσει καλά πάνω-κάτω.
Λαδώνουμε ελαφρά την επιφάνεια και τυλίγουμε το ρολό καλά με το
αλουμινόχαρτο (όπως θα κλείναμε ένα πακέτο).
Το βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς Κελσίου,
σε προθερμασμένο φούρνο,για περίπου μια ώρα.
Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε ακάλυπτο το
ρολό να ψηθεί για λίγο ακόμη μέχρι να πάρει χρώμα.
Αφήνουμε να σταθεί για λίγο,κόβουμε και σερβίρουμε.
Το έφτιαξα χωρίς το αλουμινοχαρτο και ήταν τέλειο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι κάθε φορά που διαβάζω θετικά σχόλια γι'αυτή τη συνταγή.
ΔιαγραφήΠραγματικά δεν περίμενα ότι θα άρεσε και σε άλλους τόσο πολύ η ιδέα που είχα πριν πολλά χρόνια να αντικαταστήσω τα αβγά με φέτα-ντοματα-πιπεριά.
Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενη που το ευχαριστιέσται τόσο πολύ!!!!
Καλή συνέχεια,
Αλεξάνδρα
ΚΑΛΗΜΈΡΑ,ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΙΜΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα καλή μου φίλη.
ΔιαγραφήΤο είχα γράψει παλαιότερα αλλά μάλλον κατά τη μεταφορά μου, από το παλιό μπλογκ εδώ,χάθηκε!
Το μείγμα του κιμά στις φωτογραφίες έχει γίνει με άλλα υλικά από αυτά που δίνω εδώ.
Η συνταγή ανέβηκε για να δώσω την δική μου εκδοχή για τη γέμιση ,όπως την έχω εμπνευστεί εγώ,εδώ και χρόνια.
Όταν μου ζητήθηκε λοιπόν συνταγή για το μείγμα του κιμά πρόσθεσα αυτήν της οποίας τα υλικά δίνω εδώ και την οποία θεωρρώ μέχρι στιγμής τουλάχιστον,την καλύτερη.
Οπότε μην ψάχνεις στα υλικά να βρεις το μαϊντανό..
Δοκίμασε τη συνταγή,θέλω να πιστεύω ότι είναι κάτι παραπάνω από καλή.
Περιμένω τις εντυπώσεις σου...
Φιλικά,
Αλεξάνδρα
καλημερα και ευχαριστώ για την άμεση απάντηση
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗ ΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΒΑΛΑ ΘΥΜΑΡΙ ,ΣΟΓΙΑ ΣΟΣ,ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΚΕΤΣΑΠ,ΚΑΡΥ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ ΣΚΟΝΗ ΣΤΟΝ ΚΙΜΑ ,ΔΥΟ ΓΕΜΑΤΕΣ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΦΕΤΑ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΥΡΙ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟΥΤΕ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΡΟΛΟ ΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΕΔΩ ΜΕ ΕΧΕΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ!!!!!
ΣΕ ΦΙΛΩ.
ΜΑΡΙΑ Β.
Καλησπερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον η συνταγή. Θα ήθελα να ρωτήσω αν το προετοιμάσω την προηγούμενη ημέρα και το ψήσω την επόμενη υπάρχει κίνδυνος να βγάλει ζουμί η ντομάτα;
Δήμητρα κορίτσι μου αν δεν θέλεις να το παρουσιάσεις σε κάποιο τραπέζι δε νομίζω να σε πειράζει αν η ντοματουλα βγάλει το ζουμάκι της μένοντας στο ψυγείο.
ΔιαγραφήΕσύ αποφασίζεις...
Καλή συνέχεια..
Α.
καλήμερα Αλεξάνδρα λέγομαι Ειρήνη και ειμαι ακομα στα πρωτα μου βηματα της μαγειρικης. Δεν τρωω με τιποτα την φετα με τι θα μπορουσα λοιπον να την αντικαταστησω σε αυτην την συνταγη? η αν την παραλειψω τελειως θα τρωγεται μετα? Ευχαριστω!
ΑπάντησηΔιαγραφή