Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Ρολό γεμιστό με γεύση Μεσογειακή


Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

DSCN9170

Υλικά
για το ρολό
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό (μισό-μισό)
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2 κ.σ.φρυγανιά τριμμένη
1 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό ή χοντρό
1 αβγό
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
3-4 κ.σ. λάδι
λίγο νερό

για τη γέμιση
ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
πιπεριά πράσινη σε ροδέλες
φέτα τριμμένη με το χέρι σε χοντρά κομμάτια
αλατάκι
ρίγανη


Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το μείγμα του κιμά ζυμώνοντας όλα τα υλικά μαζί.
Βρέχουμε τα χέρια μας κατά διαστήματα με νερό ή μπίρα,
για να γίνει το ρολό μας αφράτο.
Αν έχουμε χρόνο,αφήνουμε να σταθεί για 1-2 ώρες στο ψυγείο.
Πάνω σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ανοίγουμε τον κιμά
πατώντας με το χέρι μας.

DSCN9142

Αραδιάζουμε στο κέντρο του τις ντομάτες,αλατίζουμε και
προσθέτουμε τη φέτα και την πιπεριά.Πασπαλίζουμε με
λίγη ρίγανη.

DSCN9143

Σηκώνουμε το αλουμινόχαρτο από τη μία πλευρά και το φέρνουμε
πάνω στη γέμιση.

 
DSCN9144

Αφήνουμε τον κιμά να καλύψει τη γέμιση και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.

DSCN9145

Κάνουμε το ίδιο και με την άλλη πλευρά.

DSCN9146

Βοηθάμε το ρολό με τα χέρια μας να κλείσει καλά πάνω-κάτω.

DSCN9147

Λαδώνουμε ελαφρά την επιφάνεια και τυλίγουμε το ρολό καλά με το
αλουμινόχαρτο (όπως θα κλείναμε ένα πακέτο).

 
DSCN9148

Το βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς Κελσίου,
σε προθερμασμένο φούρνο,για περίπου μια ώρα.
Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε ακάλυπτο το
ρολό να ψηθεί για λίγο ακόμη μέχρι να πάρει χρώμα.

DSCN9149

Αφήνουμε να σταθεί για λίγο,κόβουμε και σερβίρουμε.

DSCN9150

9 σχόλια:

  1. Το έφτιαξα χωρίς το αλουμινοχαρτο και ήταν τέλειο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι κάθε φορά που διαβάζω θετικά σχόλια γι'αυτή τη συνταγή.
      Πραγματικά δεν περίμενα ότι θα άρεσε και σε άλλους τόσο πολύ η ιδέα που είχα πριν πολλά χρόνια να αντικαταστήσω τα αβγά με φέτα-ντοματα-πιπεριά.

      Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενη που το ευχαριστιέσται τόσο πολύ!!!!

      Καλή συνέχεια,
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  2. ΚΑΛΗΜΈΡΑ,ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΙΜΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα καλή μου φίλη.

      Το είχα γράψει παλαιότερα αλλά μάλλον κατά τη μεταφορά μου, από το παλιό μπλογκ εδώ,χάθηκε!

      Το μείγμα του κιμά στις φωτογραφίες έχει γίνει με άλλα υλικά από αυτά που δίνω εδώ.
      Η συνταγή ανέβηκε για να δώσω την δική μου εκδοχή για τη γέμιση ,όπως την έχω εμπνευστεί εγώ,εδώ και χρόνια.

      Όταν μου ζητήθηκε λοιπόν συνταγή για το μείγμα του κιμά πρόσθεσα αυτήν της οποίας τα υλικά δίνω εδώ και την οποία θεωρρώ μέχρι στιγμής τουλάχιστον,την καλύτερη.

      Οπότε μην ψάχνεις στα υλικά να βρεις το μαϊντανό..

      Δοκίμασε τη συνταγή,θέλω να πιστεύω ότι είναι κάτι παραπάνω από καλή.
      Περιμένω τις εντυπώσεις σου...

      Φιλικά,
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  3. καλημερα και ευχαριστώ για την άμεση απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΒΑΛΑ ΘΥΜΑΡΙ ,ΣΟΓΙΑ ΣΟΣ,ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΚΕΤΣΑΠ,ΚΑΡΥ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ ΣΚΟΝΗ ΣΤΟΝ ΚΙΜΑ ,ΔΥΟ ΓΕΜΑΤΕΣ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΦΕΤΑ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΥΡΙ.
    ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΡΟΛΟ ΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΕΔΩ ΜΕ ΕΧΕΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ!!!!!
    ΣΕ ΦΙΛΩ.
    ΜΑΡΙΑ Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπερα!

    Μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον η συνταγή. Θα ήθελα να ρωτήσω αν το προετοιμάσω την προηγούμενη ημέρα και το ψήσω την επόμενη υπάρχει κίνδυνος να βγάλει ζουμί η ντομάτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δήμητρα κορίτσι μου αν δεν θέλεις να το παρουσιάσεις σε κάποιο τραπέζι δε νομίζω να σε πειράζει αν η ντοματουλα βγάλει το ζουμάκι της μένοντας στο ψυγείο.
      Εσύ αποφασίζεις...
      Καλή συνέχεια..
      Α.

      Διαγραφή
  6. καλήμερα Αλεξάνδρα λέγομαι Ειρήνη και ειμαι ακομα στα πρωτα μου βηματα της μαγειρικης. Δεν τρωω με τιποτα την φετα με τι θα μπορουσα λοιπον να την αντικαταστησω σε αυτην την συνταγη? η αν την παραλειψω τελειως θα τρωγεται μετα? Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...