Δε θες άλλη
……
Θες κι άλλη……
Υλικά
ένα μονό πακέτο φρυγανιές
για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
για την κρέμα
2 φακελάκια κρέμα ΓΙΩΤΗΣ με γεύση σοκολάτας(όχι στιγμής)
6 κούπες γάλα φρέσκο ή εβαπορέ αραιωμένο με νερό σε αναλογία 50-50
10 κ.σ. ζάχαρη
για τη σαντιγί
2 φακελάκια morfat corne με γεύση σοκολάτα
γάλα (όσο λέει η συσκευσία)
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
για το γλάσο
1 κουβερτούρα 125 γρ.
100 ml.γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
Εκτέλεση
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρολάκι να βράσουν
για πέντε λεπτά.
Αφήνουμε ελαφρά το σιρόπι να κρυώσει και βουτάμε μέσα
μία μία τις φρυγανιές.
Καλύπτουμε τον πάτο ενός ταψιού με διαστάσεις 33x27.
Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Βάζουμε τις 5 κούπες από το γάλα σε κατσαρολάκι να ζεσταθούν
σε μέτρια θερμοκρασία.
Στην άλλη μία κούπα γάλα ρίχνουμε και ανακατεύουμε
τις κρέμες ΓΙΩΤΗΣ και τη ζάχαρη.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε,
μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στις φρυγανιές και την αφήνουμε
να κρυώσει πολύ καλά!
Όταν η κρέμα μας έχει κρυώσει εντελώς,ετοιμάζουμε τη
σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας προσθέτοντας
και τη ζάχαρη.
Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω στην κρέμα.
Τέλος,ετοιμάζουμε το γλάσο.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το εβαπορέ.Αφήνουμε
λίγο να κρυώσει το μείγμα και απλώνουμε πάνω από τη σαντιγί.
Το γλυκό πρέπει να σταθεί αρκετές ώρες μέσα στο ψυγείο.
Φτιάξτε το καλύτερα από την προηγούμενη,για να μείνει στο ψυγείο όλο το βράδυ.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς αυτό το γλυκό.
Εγώ θα πω μόνο ότι δεν έχω ξαναδοκιμάσει κάτι τόσο νόστιμο,ελαφρύ και εύκολο!!!
Αγαπημένο γλυκό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο έφτιαξα σήμερα..όμως αντί για φρυγανιές για βάση έφτιαξα το αγαπημένο μου σοκολατένιο κέικ που μοιάζει σαν σουφλέ..έβαλα τη μισή δόση στο ταψί και την υπόλοιπη τα έκανα μάφινς!
Υπέροχο γλυκό~
*Αλεξάνδρα μου
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν το έχω ξανά φτιάξει καλοκαίρι.
Συντηρείται στο ψυγείο;;;
Καλησπέρα Χρυσούλα μου:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι,ναι, θα το βάλεις ψυγείο!!!!
Για μένα είναι το καλύτερο γλυκό!!!!!!!!
Καλή απόλαυση!!!
Αλεξ
Ουφ!! Επιτέλους σε βρήκα ξανά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα πώς χάθηκες έτσι?? :Ο
Τώρα μπορώ να ξαναμπώ στην κουζίνα και να ταράξω τη μαμά που δεν αντέχει να με βλέπει εκεί, γιατί δεν ξέρει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών μου!! :Ρ
Τώρα μπορώ να φτιάξω αυτή τη λαχταριστή σοκολατίνα που ήθελα εδώ και καιρό!!! :D
Καλή αρχή σου εύχομαι!!
Ουφ!! Επιτέλους σε βρήκα ξανά!!!
Μα πώς χάθηκες έτσι?? :Ο
Τώρα μπορώ να ξαναμπώ στην κουζίνα και να ταράξω τη μαμά που δεν αντέχει να με βλέπει εκεί, γιατί δεν ξέρει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών μου!! :Ρ
Τώρα μπορώ να φτιάξω αυτή τη λαχταριστή σοκολατίνα που ήθελα εδώ και καιρό!!!
Βιολέττα
Να'σαι καλά βρε Βιολέττα.
ΔιαγραφήΔεν φαντάζεσαι πόσο χαίρομαι μέ όσα μου γράφεις.
Να'σαι καλά!!
Σου εύχομαι μια όμορφη και δημιουργική βδομάδα!!!
Αλεξάνδρα
καλησπέρα κι από μένα Αλεξάνδρα . Επιτέλους και γω σε ξαναβρήκα σήμερα μια μέρα μετά την ονομαστική σου εορτή... Χρόνια πολλά και καλή αρχή ευχομαι. κόντεψα να πάθω κατάθλιψη που σ εχασα, και επειδή ειμαι φανατική οπαδός και λάτρης της σοκολάτας ήθελα να στα πω από δω που ήταν το πρώτο γλυκάκι που εφτιαξα από σένα και μετά διαπίστωσα πως κάθε τι που εφτιαχνα από δώ ειχε τουλάχιστον 98 % επιτυχία ( για να μην πω 100% και φανώ υπερβολική) . Συνέχισε λοιπόν να μας τρελαίνεις με τις νοστιμιές σου, τις αψογες φωτογραφίες και τις πολύ προσεγμένες συνταγές αλλά και με την άμεση ανταπόκριση στα σχόλια και τις απορίες μας. εδώ θα ειμαστε να τα λέμε.... και να τα τρώμε.... Λιλα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι να πω για όλα αυτά που διαβάζω;
ΔιαγραφήΔεν έχω λόγια πραγματικά.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!
Έχω πάθει έρωτα με το μπλόκ σου, έχω φτιάξει ένα σωρό πράγματα μέχρι τώρα και κάποια δύο φορές και καθέ μέρα κάνω σχέδια για το τι θα είναι το επόμενο. Σήμερα έφτιαξα και αυτό το γλυκάκι, καλό ήταν αλλά λίγο υγρό. Φταίει το ότι δεν έχει κάτσει, γιατί το ολοκλήρωσα το μεσημέρι και το δοκιμάσαμε το βράδυ, ή έκανα κάτι λάθος; Ιωάννα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Ιωάννα.
ΔιαγραφήΤι ωραία είναι όλα αυτά που μου γράφεις!!
Σ'ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!!!
Ιωάννα μου,το εχω πει πολλές φορές πως αυτό είναι το αγαπημένο μου γλυκό,δεν είναι όμως υγρό περισσότερο απ'όσο πρέπει.
Βέβαια όλα είναι θέμα γούστου και ίσως αυτό που εγώ θεωρρώ κανονικό εσύ να το βρίσκεις παραπάνω απ'όσο πρέπει,οπότε δεν μπορώ να ξέρω αν το αποτέλεσμα σου είναι σωστό ή κάτι πήγε στραβά.
Δεν βοήθησα το ξέρω,αλλά καταλαβαίνεις ότι από μακριά δεν μπορώ να εχω άποψη.
Σου εύχομαι καλά μαγειρέματα.
Α.
Καλησπερα σε ολους σας!Δεν εχω λογια για το συγκεκριμενο γλυκο!!ΘΕΙΚΟ,ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ!!Το πιο ωραιο που εχουμε δοκιμασει κ το πιο ευκολο που εχω φτιαξει!!Ειμαι πολυ ενθουσιασμενη με το σαιτ σου Αλεξανδρα μου,θελω να τα φτιαξω ΟΛΑ!!Μονο μια μικρη απορια εχω:δεν μου πετυχε το γλασο...μηπως επειδη εβαλα κουβερτουρα γαλακτος;;;Ευχαριστω πολυ!:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Χρύσα.
ΔιαγραφήΤι ωραία είναι όλα αυτά που μας γράφεις!!!
Να'σαι καλά κορίτσι μου:))
Όταν λες ότι το γλάσο δεν σου πέτυχε....;;;
Μήπως δεν το εβαλες σε μπεν μαρι και κάηκε η σοκολάτα;
Το ότι ήταν γάλακτος αντι για κουβερτούρα δεν παίζει ρόλο κάτι άλλο έγινε μάλλον λάθος.
Καλά μαγειρέματα από μένα και ελπίζω να ευχαριστηθείς το ίδιο και ακόμη περισσότερο ό,τι άλλο δοκιμάσεις από αυτή τη σελίδα.
Καλό απόγευμα,
Α.
Mου εμεινε ρευστο,δεν επηξε καθολου!Βεβαια το εβαλα απο πανω αλλα μολις εκοψα το πρωτο κομματι χυθηκε ολο στον πατο του πυρεξ!Δεν μας πειραξε ομως ιδιαιετερα....φαγωθηκε πολυ γρηγορα!Θα το ξαναπροσπαθησω ομως..δεν εγκαταλειπω τα οπλα!Οποιος δεν το εχει δοκιμασει δεν ξερει την χανει....:))))
ΔιαγραφήΚαλο απογευμα και ειμαι σιγουρη οτι θα μεινω πολυ ευχαριστημενη απο ολες τις συνταγες σου!!Ευχαριστω.