Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Σιγκαρέτες

Κρουασανάκια με καρύδια και ζάχαρη…
Μια ρώσικη συνταγή……μες τη γλύκα!!!

Συνταγές..2

Υλικά
για τη ζύμη
400 γρ.βούτυρο μαλακό
1 κούπα ζάχαρη
400 γρ. γιαούρτι απλό ή στραγγιστό
2 αβγά
1 φακελάκι baking powder (20 γρ.)
2 βανίλιες
6 κούπες περίπου αλεύρι,ίσως και λίγο ακόμη

για τη γέμιση
καρύδια χοντροκομμένα ανακατεμένα με
ζάχαρη

για το πασπάλισμα
άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε μπολ και ζυμώνουμε
μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους και να ξεκολλάει η
ζύμη από τα χέρια μας και τα τοιχώματα του μπολ.

DSCN4626

DSCN4627

Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 5 μπάλες και σε ελαφρά
αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε χοντρά φύλλα (πιο χοντρά
από αυτά της πίτας).

DSCN4629

Χωρίζουμε με ένα μαχαίρι στα 8.Ανακατεύουμε τα καρύδια
με τη ζάχαρη και βάζουμε από μια κουταλιά σε κάθε τρίγωνο.

DSCN4628

DSCN4630

Τυλίγουμε όπως τα κρουασάν και αραδιάζουμε σε ταψάκι
ελαφρά βουτυρωμένο ή στρωμένο με λαδόκολλα (αν τα
ταψάκια που θα ψήσετε τα κρουασάν είναι καλής ποιότητας,
δε χρειαζόμαστε τίποτα από τα προηγούμενα).

 
DSCN4631

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς,μέχρι
να ροδίσουν καλά στην επιφάνεια.

DSCN4632

Βγάζουμε από το φούρνο,αφήνουμε να κρυώσουν καλά
και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Συνταγές..3

ΣΗΜ:Μπορούμε να γεμίσουμε τα κρουασάν και με άλλη γέμιση,αυτή όμως
είναι η αυθεντική ρώσικη συνταγή.


DSCN4637

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...