Κρουασανάκια με καρύδια και ζάχαρη…
Μια ρώσικη συνταγή……μες τη γλύκα!!!
Υλικά
για τη ζύμη
400 γρ.βούτυρο μαλακό
1 κούπα ζάχαρη
400 γρ. γιαούρτι απλό ή στραγγιστό
2 αβγά
1 φακελάκι baking powder (20 γρ.)
2 βανίλιες
6 κούπες περίπου αλεύρι,ίσως και λίγο ακόμη
για τη γέμιση
καρύδια χοντροκομμένα ανακατεμένα με
ζάχαρη
για το πασπάλισμα
άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε μπολ και ζυμώνουμε
μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους και να ξεκολλάει η
ζύμη από τα χέρια μας και τα τοιχώματα του μπολ.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 5 μπάλες και σε ελαφρά
αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε χοντρά φύλλα (πιο χοντρά
από αυτά της πίτας).
Χωρίζουμε με ένα μαχαίρι στα 8.Ανακατεύουμε τα καρύδια
με τη ζάχαρη και βάζουμε από μια κουταλιά σε κάθε τρίγωνο.
Τυλίγουμε όπως τα κρουασάν και αραδιάζουμε σε ταψάκι
ελαφρά βουτυρωμένο ή στρωμένο με λαδόκολλα (αν τα
ταψάκια που θα ψήσετε τα κρουασάν είναι καλής ποιότητας,
δε χρειαζόμαστε τίποτα από τα προηγούμενα).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς,μέχρι
να ροδίσουν καλά στην επιφάνεια.
Βγάζουμε από το φούρνο,αφήνουμε να κρυώσουν καλά
και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
ΣΗΜ:Μπορούμε να γεμίσουμε τα κρουασάν και με άλλη γέμιση,αυτή όμως
είναι η αυθεντική ρώσικη συνταγή.
Μια ρώσικη συνταγή……μες τη γλύκα!!!
Υλικά
για τη ζύμη
400 γρ.βούτυρο μαλακό
1 κούπα ζάχαρη
400 γρ. γιαούρτι απλό ή στραγγιστό
2 αβγά
1 φακελάκι baking powder (20 γρ.)
2 βανίλιες
6 κούπες περίπου αλεύρι,ίσως και λίγο ακόμη
για τη γέμιση
καρύδια χοντροκομμένα ανακατεμένα με
ζάχαρη
για το πασπάλισμα
άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε μπολ και ζυμώνουμε
μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους και να ξεκολλάει η
ζύμη από τα χέρια μας και τα τοιχώματα του μπολ.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 5 μπάλες και σε ελαφρά
αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε χοντρά φύλλα (πιο χοντρά
από αυτά της πίτας).
Χωρίζουμε με ένα μαχαίρι στα 8.Ανακατεύουμε τα καρύδια
με τη ζάχαρη και βάζουμε από μια κουταλιά σε κάθε τρίγωνο.
Τυλίγουμε όπως τα κρουασάν και αραδιάζουμε σε ταψάκι
ελαφρά βουτυρωμένο ή στρωμένο με λαδόκολλα (αν τα
ταψάκια που θα ψήσετε τα κρουασάν είναι καλής ποιότητας,
δε χρειαζόμαστε τίποτα από τα προηγούμενα).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς,μέχρι
να ροδίσουν καλά στην επιφάνεια.
Βγάζουμε από το φούρνο,αφήνουμε να κρυώσουν καλά
και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
ΣΗΜ:Μπορούμε να γεμίσουμε τα κρουασάν και με άλλη γέμιση,αυτή όμως
είναι η αυθεντική ρώσικη συνταγή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου