Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Κέικ με δαμάσκηνα

Το νέκταρ των Θεών!!!
Συνταγές..4

Υλικά
5 αβγά(χωρισμένα)
1 3/4 κούπας (200 γρ.) ζάχαρη
1 κούπα (230 γρ.) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 κούπας(210 γρ.) αλεύρι
1/2 κ.σ. baking powder
δαμάσκηνα φρέσκα ή από κονσέρβα(αν βάλουμε κονσέρβας τα στραγγίζουμε πρώτα πολύ καλά)

άχνη για το πασπάλισμα


Εκτέλεση
Βάζουμε τα ασπράδια σε μπολ και τα χτυπάμε,μέχρι να
σχηματίσουν “κορφές”.

DSCN4669

DSCN4675

Σε άλλο μπολ βάζουμε τους κρόκους και τους χτυπάμε
μαζί με τη ζάχαρη.

DSCN4670

DSCN4677

Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε,μέχρι να αφρατέψει
καλά το μείγμα.

DSCN4678

Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το
προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους.
Χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά.

DSCN4671

DSCN4679

Στο μείγμα των κροκαδιών προσθέτουμε τη μαρέγκα
σταδιακά και ανακατεύουμε προσεχτικά με σπάτουλα,
για να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα.

DSCN4680

DSCN4681
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι 33x27 και αδειάζουμε
μέσα το μείγμα.

DSCN4682

Ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και τοποθετούμε
το μισό από κάθε δαμάσκηνο με τέτοιο τρόπο ώστε όταν
κοπεί το γλυκό μας σε κομμάτια να πέφτει ένα δαμάσκηνο
στο κάθε κομμάτι.

DSCN4683 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς
για 20 περίπου λεπτά.

DSCN4687
Όταν είναι έτοιμο το γλυκό μας,το βγάζουμε από το φούρνο,
το αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη.

DSCN4696

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...