Το νέκταρ των
Θεών!!!
Υλικά
5 αβγά(χωρισμένα)
1 3/4 κούπας (200 γρ.) ζάχαρη
1 κούπα (230 γρ.) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 κούπας(210 γρ.) αλεύρι
1/2 κ.σ. baking powder
δαμάσκηνα φρέσκα ή από κονσέρβα(αν βάλουμε κονσέρβας τα στραγγίζουμε πρώτα πολύ καλά)
άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε τα ασπράδια σε μπολ και τα χτυπάμε,μέχρι να
σχηματίσουν “κορφές”.
Σε άλλο μπολ βάζουμε τους κρόκους και τους χτυπάμε
μαζί με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε,μέχρι να αφρατέψει
καλά το μείγμα.
Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το
προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους.
Χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά.
Στο μείγμα των κροκαδιών προσθέτουμε τη μαρέγκα
σταδιακά και ανακατεύουμε προσεχτικά με σπάτουλα,
για να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι 33x27 και αδειάζουμε
μέσα το μείγμα.
Ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και τοποθετούμε
το μισό από κάθε δαμάσκηνο με τέτοιο τρόπο ώστε όταν
κοπεί το γλυκό μας σε κομμάτια να πέφτει ένα δαμάσκηνο
στο κάθε κομμάτι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς
για 20 περίπου λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο το γλυκό μας,το βγάζουμε από το φούρνο,
το αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη.
Υλικά
5 αβγά(χωρισμένα)
1 3/4 κούπας (200 γρ.) ζάχαρη
1 κούπα (230 γρ.) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 κούπας(210 γρ.) αλεύρι
1/2 κ.σ. baking powder
δαμάσκηνα φρέσκα ή από κονσέρβα(αν βάλουμε κονσέρβας τα στραγγίζουμε πρώτα πολύ καλά)
άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε τα ασπράδια σε μπολ και τα χτυπάμε,μέχρι να
σχηματίσουν “κορφές”.
Σε άλλο μπολ βάζουμε τους κρόκους και τους χτυπάμε
μαζί με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε,μέχρι να αφρατέψει
καλά το μείγμα.
Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το
προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους.
Χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά.
Στο μείγμα των κροκαδιών προσθέτουμε τη μαρέγκα
σταδιακά και ανακατεύουμε προσεχτικά με σπάτουλα,
για να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι 33x27 και αδειάζουμε
μέσα το μείγμα.
Ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και τοποθετούμε
το μισό από κάθε δαμάσκηνο με τέτοιο τρόπο ώστε όταν
κοπεί το γλυκό μας σε κομμάτια να πέφτει ένα δαμάσκηνο
στο κάθε κομμάτι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς
για 20 περίπου λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο το γλυκό μας,το βγάζουμε από το φούρνο,
το αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου