Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Πιροσκί στο φούρνο

ΦούρνοςVS τηγάνι………
Ντέρμπι αιωνίων αντιπάλων!!!


DSCN2743

Υλικά
1 φακελάκι(7 γρ.)μαγιά ξερή
1 αβγό
1 κούπα χλιαρό γάλα
λίγο αλάτι(για αλμυρή γέμιση) ή λίγη ζάχαρη (για γλυκιά γέμιση)
περίπου μισό κιλό αλεύρι
1 κροκάδι αβγού για το άλειμμα


Εκτέλεση
Βάζουμε τα υλικά μας σε μπολ και τα ζυμώνουμε καλά.

DSCN2666

Αφήνουμε το ζυμάρι μας σκεπασμένο να διπλασιαστεί σε όγκο.

DSCN2667

DSCN2692

Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια σε μέγεθος καρυδιού,
τα σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε να
φουσκώσουν για κανένα δεκάλεπτο. 

DSCN2693

Ανοίγουμε τα κομμάτια ζύμης σε φυλλαράκια και βάζουμε
μέσα τη γέμιση που έχουμε επιλέξει,γλυκιά ή αλμυρή.

DSCN2694

Χρησιμοποιούμε και πάλι ένα ποτήρι και με τη βοήθειά
του κόβουμε ομοιόμορφα πιτάκια που τα αραδιάζουμε
σε ταψί.

DSCN2695

DSCN2696

DSCN2697

Τα αφήνουμε άλλο ένα δεκάλεπτο να σταθούν και τα
αλείφουμε με το κροκάδι του αβγού.

DSCN2698

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν
στην επιφάνεια.

 DSCN2749

Tips
Όταν βάλουμε τα υλικά μας στο μπολ,δε ρίχνουμε όλο το αλεύρι από την αρχή.
Βάζουμε το μεγαλύτερο μέρος στην αρχή και συμπληρώνουμε όσο χρειαστεί
στη συνέχεια μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή και ελαστική.

DSCN2726

Τα πιροσκί,αν μείνουν και δεύτερη μέρα,μπορούν να γίνουν της ώρας,αν τα
περάσουμε για λίγο από το φούρνο μικροκυμάτων.

DSCN2718

11 σχόλια:

  1. Ή συνταγή φαίνεται εύκολη, μπορώ να φτιάξω την ζύμη απο την προηγούμενη να την βάλω στο ψυγείο και να ολοκληρώσω την εκτέλεση την επόμενη;
    Επίσης δεν χρειάζεται καθόλου λάδι;

    Ευχαριστώ εάν ασχοληθείτε μαζί μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φίλη μου καλή.

      Αν δεν σου είναι εύκολο να φτιάξεις τα πιροσκί την ίδια μέρα,ανακάτεψε τα υλικά και βάλε αμέσως το ζυμαράκι σου στο ψυγείο να φουσκώσει εκεί(κρύο φούσκωμα) μέχρι την επόμενη.

      Συνέχισε τη συνταγή κανονικά.

      Εύχομαι να σου αρέσουν,αν τελικά τα δοκιμάσεις..

      Φιλικά,
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  2. ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ.ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΟΒΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΥΡΙ ΒΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΠΛΩΝΕΙΣ Η ΒΑΖΕΙΣ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΟΒΕΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω την εντυπωση ότι είναι ξεκαθαρο στις φωτογραφίες αλλά να σου το πω κι από δω..
      Βάζεις γέμιση σε κάθε φυλλαράκι και το διπλώνεις!
      Μετα κόβεις με το ποτηρι για να το "σφραγίσεις"καλά!!!
      Καλή επιτυχία αν τα δοκιμάσεις..
      Είναι ΤΕΛΕΙΑ θα δεις...

      Φιλάκια πολλά από μένα,
      Α.

      Διαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα και από εμένα

    Σήμερα την βρήκα την συνταγή, σήμερα τα έφτιαξα για να τα κεράσω αύριο που γιορτάζω.

    Στην αρχή μου βγήκε σφιχτή (απογοήτευση) και να φανταστείς δεν έβαλα όλο το αλεύρι, μόνο 400 γρ., αλλά μάλλον τα υγρά δεν ήταν ανάλογα. Ήθελε 1 1/2 περίπου κούπα γάλα (ανάλογα και την κούπα). Την επόμενη φορά θα ξέρω.

    Το φούσκωμα απλά ΑΦΡΟΣ.

    Γέμιση: Μοσχαρίσιος κιμάς, καρότο στον ψιλό τρίφτη, κρεμμυδάκι φρέσκο και ξερό, τέλος τυράκι αφού κρύωσε η γέμιση.

    Και..............αφού ψήθηκαν έγιναν από 2 μπουκίτσες απίστευτες το καθένα.
    Θα τα κάνω πολύ πιο μεγάλα τις επόμενες φορές (αφού θα υιοθετήσω την συνταγή), γιατί απλά λερώνεις τα δόντια! Χαχαχα!

    Συγχαρητήρια Αλεξάνδρα μου!!!

    Υποκλίνομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σας,θα ηθελα να ρωτησω,μπορω αντι για γαλα να χρησιμοποιησω νερο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπορω να τα φτιαξω κ να τα καταψυξω πριν το ψήσιμο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΙΔΕΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΙΡΟΣΚΙ ΩΡΑΙΟ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΞΕΙ Η ΓΕΜΙΣΗ.ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΤΕΧΝΙΚΗ. ΓΩΓΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα έκανα χθες , αλλά η ζύμη βγήκε πολύ σφιχτή, παρόλο που δεν έβαλα όλο το αλεύρι από την αρχή. Μήπως θα έπρεπε να προσθέσουμε λάδι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...