Print Friendly and PDF

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Λαχανοντολμάδες με ρύζι

Δε χρειάζεται να το περιγράψεις…
Η γεύση του τα λέει όλα !!!!

 SV104907
 

Υλικά
1 μέτριο λάχανο
1 κούπα λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
11/2 ντοματάκι κονκασέ
11/2 κούπα ρύζι γλασέ ή καρολίνα
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
άνηθο
αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το λάχανο.Βγάζουμε όλα τα άχρηστα φύλλα και το
κόβουμε λίγο πιο κάτω από τη μέση οριζόντια για να μας μείνει
μόνο το πιο τρυφερό του κομμάτι.

SV107988

Το βάζουμε με την κομμένη μεριά προς τα κάτω μέσα
σε κατσαρόλα με νερό που βράζει.

SV107993

Το προσέχουμε να μαλακώσει χωρίς να λιώσει και το γυρίζουμε
και από την άλλη μεριά(το πάνω μέρος κάτω).
Αφαιρούμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού τα φύλλα που μαλακώνουν
αφήνοντας κάθε φορά τα επόμενα να μαλακώσουν και αυτά
με τη σειρά τους.

SV107998

Βγάζουμε τα φύλλα σε ένα πιάτο.

SV108000

Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα
το κρεμμύδι να σοταριστεί.
Ρίχνουμε την ντομάτα,το άνηθο,το χυμό λεμονιού,αλάτι και πιπέρι .
Βράζουμε για 10 λεπτά.

SV108035

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ρύζι(αφού το
έχουμε ξεπλύνει πρώτα).

SV108041

Αδειάζουμε το μείγμα σε σουρωτήρι και το χωρίζουμε
από το ζουμί του.

SV108042

Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα και τα γεμίζουμε με μία κουταλιά
γέμιση αφού πρώτα τους αφαιρέσουμε με ένα μαχαιράκι
το σκληρό κοτσάνι που έχουν.Αν είναι μεγάλα τα χωρίζουμε στα δύο.

SV108043

SV108044

SV108045

SV108046

Στρώνουμε τους ντολμάδες σε κατσαρόλα και τους
περιχύνουμε με το ζουμί τους.

SV108048

SV108049

Τους σκεπάζουμε αναποδογυρίζοντας στην επιφάνειά τους ένα πιάτο.

SV108052

Βάζουμε στην κατσαρόλα το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε περίπου 3 τέταρτα.
Προσέχουμε να μην αρπάξουν.Αν δούμε ότι σώθηκαν τα υγρά στην
κατσαρόλα και το φαγητό μας δεν είναι έτοιμο μπορούμε να προσθέσουμε
λίγο ζεστό νερό.Είναι καταπληκτικό φαγάκι ζεστό αλλά και κρύο!

SV104918

Συνταγή με κάποιες αλλαγές της Β. Αλεξιάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...