Diamonds are
forever…….
Υλικά
250 γρ. βούτυρο
100 γρ. άχνη κοσκινισμένη
1 αβγό
220 -230γρ. αλεύρι
95 γρ.ινδοκάρυδο
λίγο αλάτι
1 βανίλια
1 αβγό χτυπημένο
ινδοκάρυδο για το στόλισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη να ενωθούν καλά.
Προσθέτουμε το αυγό,το ινδοκάρυδο,το αλάτι και τη βανίλια
και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.
Σταματάμε το μίξερ ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε
με το χέρι μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που να μην κολλάει πολύ.
Αν κολλάει ελαφρά δεν πειράζει,
όταν θα μπεί στο ψυγείο θα σφήξει
.
Πλάθουμε τη ζύμη μας σε μπαστούνι και την τυλίγουμε σε ζελατίνα
αφήνουμε να μείνει όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο την επόμενη μέρα και την αλείφουμε
με το χτυπημένο αβγό.
Απλώνουμε στον πάγκο μας μπόλικο ινδοκάρυδο και κυλάμε
επάνω το ρολό μας.
Κόβουμε κομμάτι ζύμης και αραδειάζουμε στο ταψί μας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε τα μπισκότα μας από το ταψί και τα ακουμπάμε πάνω σε σχάρα
να κρυώσουν.
Υλικά
250 γρ. βούτυρο
100 γρ. άχνη κοσκινισμένη
1 αβγό
220 -230γρ. αλεύρι
95 γρ.ινδοκάρυδο
λίγο αλάτι
1 βανίλια
1 αβγό χτυπημένο
ινδοκάρυδο για το στόλισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη να ενωθούν καλά.
Προσθέτουμε το αυγό,το ινδοκάρυδο,το αλάτι και τη βανίλια
και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.
Σταματάμε το μίξερ ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε
με το χέρι μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που να μην κολλάει πολύ.
Αν κολλάει ελαφρά δεν πειράζει,
όταν θα μπεί στο ψυγείο θα σφήξει
.
Πλάθουμε τη ζύμη μας σε μπαστούνι και την τυλίγουμε σε ζελατίνα
αφήνουμε να μείνει όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο την επόμενη μέρα και την αλείφουμε
με το χτυπημένο αβγό.
Απλώνουμε στον πάγκο μας μπόλικο ινδοκάρυδο και κυλάμε
επάνω το ρολό μας.
Κόβουμε κομμάτι ζύμης και αραδειάζουμε στο ταψί μας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε τα μπισκότα μας από το ταψί και τα ακουμπάμε πάνω σε σχάρα
να κρυώσουν.
Πολύ νόστιμα! Εύκολα, βουτυρατα, αρωματικά! Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφή