Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Χυλοπιτάκι με κιμά

Άλλο πιάτο!!!

DSC_0023

Υλικά
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 ώριμες ντομάτες στο multi
λίγο πουμαρό (χυμό ντομάτας)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κούπας ελαιόλαδο
2 κούπες χυλοπιτάκι
4 κούπες νερό ζεστό
7 κόκους μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
αλάτι,πιπέρι


Εκτέλεση
Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το
ζεσταίνουμε καλά.
Ρίχνουμε μέσα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.

 
DSC_0180


DSC_0181

Προσθέτουμε τον κιμά και τον πατάμε με το πιρούνι
να διαλυθεί όσο γίνεται.
Προσθέτουμε την ντομάτα,τους κόκκους από το μπαχάρι,
τη δάφνη,αλάτι,πιπέρι και 2 φλιτζάνια από το ζεστό νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε
το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 40 περίπου λεπτά.

DSC_0185

Ανοίγουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε τις άλλες 2
κούπες νερό.

DSC_0187

Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το χυλοπιτάκι.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα,
για 2-3 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μεσαία σκάλα και
μαγειρεύουμε το φαγητό για άλλα 7 λεπτά.

DSC_0190

Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα επάνω στο
ζεστό μάτι της κουζίνας,σκεπασμένο για 3 τέταρτα.

DSC_0191

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και φρεσκομαγειρεμένο.

DSC_0029

ΣΗΜ:Το νερό μέσα στο οποίο θα μαγειρευτούν οι χυλοπίτες πρέπει να είναι
περίπου 4 κούπες.
Αν δείτε ότι μέσα στην κατσαρόλα σας υπάρχουν λιγότερα υγρά,προσθέστε
λίγο νερό επιπλέον.

Συνταγές..3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...