Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Κέικ αφρός με χυμό πορτοκάλι και τρούφα

Πολύ “απλό” για να … του αντισταθείς!

DSC_0099

Υλικά
6 αβγά
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 φακελάκι (20 γρ.) baking powder
1 βανίλια
50 γρ. τρούφα (προαιρετικά)

άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε για 4 λεπτά
στη δυνατή ταχύτητα με το μίξερ.

DSC_0001 

Αδειάζουμε σε μεγάλο καλά βουτυρωμένο ταψί με διάμετρο 32-34 εκ. ή
σε αντίστοιχο μακρόστενο.

DSC_0003

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (αντιστάσεις πάνω κάτω) για 30 λεπτά
στους 180 βαθμούς C και άλλα 30 λεπτά στους 170 βαθμούς.

DSC_0075_thumb[14]

Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

DSC_0081

ΣΗΜ:Μπορούμε να κάνουμε ένα κέικ “γίγας” διπλασιάζοντας όλα
τα υλικά εκτός από την τρούφα.Ψήνουμε στο ταψί του φούρνου.
 

DSC_0078

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...