Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ρεβίθια με λεμόνι

Στην κουζίνα της μαμάς!!!

DSC_0019

Υλικά
μισό κιλό ρεβίθια
1 κρεμμύδι
1 κ.σ. σόδα (κοφτή)
αλάτι
νερό
3/4 κούπας ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ σε βαθύ μπολ τα ρεβίθια με μπόλικο
νερό και 1 κ.σ.αλάτι.

DSC_0037

Τα στραγγίζουμε,τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε πάλι στο μπολ μαζί
με τη σόδα φαγητού.
Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να σταθούν έτσι περίπου 10-15 λεπτά.

DSC_0001

Ξεπλένουμε και πάλι πάρα πολύ καλά και βάζουμε τα όσπρια στην κατσαρόλα
μαζί με μπόλικο νερό.

DSC_0002

Όταν αρχίσουν να βράζουν,με κουτάλι αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.

DSC_0003

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι ολόκληρο(για να το αφαιρέσουμε
στο τέλος αν δεν μας αρέσει μέσα στο φαγητό) ή ψιλοκομμένο.

DSC_0004

Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά και να χυλώσουν τα ρεβίθια.
Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτουμε ζεστό νερό.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του φαγητού,προσθέτουμε 3/4
κούπας ελαιόλαδο και αλάτι,αν χρειάζεται.Μαγειρεύουμε 10-15 λεπτά ακόμη.

DSC_0005

Σερβίρουμε στύβοντας μπόλικο λεμόνι! 

DSC_0017

7 σχόλια:

  1. ενα απο τα αγαπημενα μου φαγητα!!αφροδιτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα, πόσες μερίδες είναι πάνω κάτω το μισό κιλό ρεβίθια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, να υπολογίζεις ότι 500 γρ. είναι περίπου 3 με 4 μερίδες.

      Καλή συνέχεια...
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  3. Θα ήθελα να σε ρωτήσω όταν τα ξεπλύνω το πρωί και θέλω να τα μαγειρέψω το απόγευμα τα αφήνω απο το βράδυ μέχρι την επόμενη ημέρα το απόγευμα ή το πρωί τα ξεπλένω καλά και τα αφήνω χωρίς νερό μετά;
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάντως τα αφήνω έως το απόγευμα, πρακτικά μένουν στο νερό περίπου 16 - 18 ώρες.
      Μια χαρά γίνονται, τα ρεβιθιά θα πάρουν όσο νερό μπορούν να πάρουν. Δεν θα πάρουν παραπάνω επειδή έκατσαν παραπάνω στο νερό.

      Διαγραφή
  4. Πώς αφαιρούνται τα "τσόφλια" για όσους τα προτιμάνε μαγειρεμένα με αυτόν τον τρόπο; Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ καλή συνταγή μπράβο απο τα καλύτερα φαγητά και υγιεινά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...