Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Χαλβάς με αμύγδαλα σταφίδες και cranberries

Αν βαρεθήκατε τα συνηθισμένα!!!
DSC_0028

Υλικά

για το σιρόπι
3 κούπες νερό
2 1/2 κούπες ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλας
1 βανίλια
χυμό από μισό λεμόνι

για το χαλβά
3/4 κούπας καλό σπορέλαιο
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1/2 κούπας αμύγδαλα ασπρισμένα
1/2 κούπας σταφίδες ξανθές
1/2 κούπας cranberries

σαντιγί και κανέλα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι,εκτός από το χυμό λεμονιού,να βράσουν για
10 λεπτά.

DSC_0001

Λίγο πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός προσθέτουμε το λεμόνι.

 DSC_0005    

Σε άλλο σκεύος βάζουμε το λάδι,το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα και καβουρδίζουμε
σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.

DSC_0002

Προσθέτουμε σταφίδες και cranberries και σοτάρουμε για λίγο ακόμη.

DSC_0007

Ενώνουμε με πολλή προσοχή,να μην καούμε,το σιμιγδάλι και το σιρόπι σε ένα
σκεύος και

DSC_0010

ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της
κατσαρόλας.

DSC_0016

Αφήνουμε να σταθεί για λίγο σκεπασμένο και αδειάζουμε σε φόρμα.
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια.

DSC_0029

Γαρνίρουμε με σαντιγί και πασπαλίζουμε με κανέλα.

DSC_0031

ΣΗΜ:Ξέρω ότι ίσως σας ξενίζει λίγο το πάντρεμα χαλβά – σαντιγίς όμως πιστέψτε
με ο συνδιασμός είναι φανταστικός!!!

DSC_0061

2 σχόλια:

  1. Αναμιγνύουμε βάζοντας το σιρόπι στο μείγμα ή το αντιθετο??επειδή λέτε προσοχή να μην καουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρεπιπτοντως συγχαρητήρια για το site!!το έχω σαν οδηγό ότι κι αν φτιαξω!ευχαριστούμε που μοιράζεστε μαζί μας τις τόσο πολύτιμες συνταγες!εδώ και χρόνια σας συμβουλευομαι και πάντα με έχετε βγάλει ασπροπρόσωπη!Συγχαρητήρια και πάλι! ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...