Παραδοσιακή ρουμάνικη συνταγή,που
φτιάχνεται σε
ειδικές χειροποίητες μαντεμένιες κατσαρόλες,μόνο
για μαμαλίγκα,τα λεγόμενα ΤΣΕΑΟΥΝ! Άννα Μαρία
Υλικάγια 6 άτομα
1 λίτρο νερό
280-300 γρ. καλαμποκάλευρο
αλάτι
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο(να μην κολλάει γιατί η μαμαλίγκα αρπάζει γρήγορα)
βάζουμε το νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να βράσει.
Ρίχνουμε μέσα λίγο αλατάκι. Όταν αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε λίγο-λίγο
πάντα το καλαμποκάλευρο.Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα.
Είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας(όπως το σιμιγδάλι
όταν κάνουμε χαλβά).
ΣΗΜ:Εκτός από την απλή παρασκευή της μαμαλίγκας,υπάρχουν και σύνθετες,
μέσα με μυζήθρα,φέτα,τηγανιτή σε χοιρινό λίπος,κλπ!!
Να πούμε επίσης ότι κάποιοι την προτιμούν περισσότερο πηχτή(όπως αυτή
που έφτιαξα εδώ) και άλλοι πάλι πιο αραιή,γι’αυτό και κανονίστε ανάλογα
την ποσότητα από το καλαμποκάλευρο που θα προσθέσετε.
Μοιάζει πολύ με την ιταλική Πολέντα.
Φτιάξτε μαμαλίγκα και συνοδεύστε την Τοκιτούρα σας.
Γευτείτε ένα θαυμάσιο ρουμάνικο πιάτο χωρίς να χρειαστεί να εγκαταλείψετε
τα πάτρια!!!
Τη συνταγή μάς έστειλε η ρουμανικής καταγωγής φίλη μας Άννα Μαρία.
ειδικές χειροποίητες μαντεμένιες κατσαρόλες,μόνο
για μαμαλίγκα,τα λεγόμενα ΤΣΕΑΟΥΝ! Άννα Μαρία
Υλικάγια 6 άτομα
1 λίτρο νερό
280-300 γρ. καλαμποκάλευρο
αλάτι
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο(να μην κολλάει γιατί η μαμαλίγκα αρπάζει γρήγορα)
βάζουμε το νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να βράσει.
Ρίχνουμε μέσα λίγο αλατάκι. Όταν αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε λίγο-λίγο
πάντα το καλαμποκάλευρο.Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα.
Είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας(όπως το σιμιγδάλι
όταν κάνουμε χαλβά).
ΣΗΜ:Εκτός από την απλή παρασκευή της μαμαλίγκας,υπάρχουν και σύνθετες,
μέσα με μυζήθρα,φέτα,τηγανιτή σε χοιρινό λίπος,κλπ!!
Να πούμε επίσης ότι κάποιοι την προτιμούν περισσότερο πηχτή(όπως αυτή
που έφτιαξα εδώ) και άλλοι πάλι πιο αραιή,γι’αυτό και κανονίστε ανάλογα
την ποσότητα από το καλαμποκάλευρο που θα προσθέσετε.
Μοιάζει πολύ με την ιταλική Πολέντα.
Φτιάξτε μαμαλίγκα και συνοδεύστε την Τοκιτούρα σας.
Γευτείτε ένα θαυμάσιο ρουμάνικο πιάτο χωρίς να χρειαστεί να εγκαταλείψετε
τα πάτρια!!!
Τη συνταγή μάς έστειλε η ρουμανικής καταγωγής φίλη μας Άννα Μαρία.
Afto oi pontioi to lene xavits aplos molis einai etoimo rixnoun kafto agno vouturo apo pano
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαμαλίγκα κάνανε και στην κατοχή στην Ελλάδα στο χωριό του πάτερα μου, άλλα ήταν χυλός.......
ΑπάντησηΔιαγραφή