Cupcake κανείς;
Ένα εξαιρετικό γλυκάκι με ανάλαφρη γεύση και
υπέροχο άρωμα λεμόνι!
Ποιος θα πει όχι σ’αυτόν το γλυκό πειρασμό;
Υλικά
για τα κεκάκια
155 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
155 γρ. άχνη (ή αν μένετε στο εξωτερικό και μπορείτε να βρείτε castor sugar)
155 γρ. βούτυρο
2 αβγά
75 ml γάλα
1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας ή 2-3 βανίλιες
για την κρέμα λεμόνι
2/3 κούπας άχνη
60 γρ. βούτυρο
4 κροκάδια
100 ml. χυμό λεμόνι
2 κ.γ. ξύσμα λεμόνι
σαντιγί για το γέμισμα
άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψουν καλά.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά,
το αλεύρι,
το γάλα και
το απόσταγμα βανίλιας ή τις βανίλιες σε σκόνη.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν όλα τα υλικά.
Μοιράζουμε το μείγμα σε φόρμα για cupcakes στρωμένη με τα ειδικά χαρτάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο,μέχρι να πάρουν
χρώμα,περίπου 30 λεπτά.Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
για την κρέμα λεμόνιΧτυπάμε σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο την άχνη με τα κροκάδια.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και βάζουμε επάνω σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να πήξει.
Κόβουμε μια φέτα από το πάνω μέρος των κέικ και αφαιρούμε λίγο από το
εσωτερικό τους.
Γεμίζουμε βάζοντας λίγη σαντιγί και λίγη από την κρύα κρέμα.
Σκεπάζουμε με τη φέτα που κόψαμε και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.
Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι από το πολύ όμορφο αυστραλέζικο blog της φίλης μου Jane.
Ένα εξαιρετικό γλυκάκι με ανάλαφρη γεύση και
υπέροχο άρωμα λεμόνι!
Ποιος θα πει όχι σ’αυτόν το γλυκό πειρασμό;
Υλικά
για τα κεκάκια
155 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
155 γρ. άχνη (ή αν μένετε στο εξωτερικό και μπορείτε να βρείτε castor sugar)
155 γρ. βούτυρο
2 αβγά
75 ml γάλα
1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας ή 2-3 βανίλιες
για την κρέμα λεμόνι
2/3 κούπας άχνη
60 γρ. βούτυρο
4 κροκάδια
100 ml. χυμό λεμόνι
2 κ.γ. ξύσμα λεμόνι
σαντιγί για το γέμισμα
άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψουν καλά.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά,
το αλεύρι,
το γάλα και
το απόσταγμα βανίλιας ή τις βανίλιες σε σκόνη.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν όλα τα υλικά.
Μοιράζουμε το μείγμα σε φόρμα για cupcakes στρωμένη με τα ειδικά χαρτάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο,μέχρι να πάρουν
χρώμα,περίπου 30 λεπτά.Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
για την κρέμα λεμόνιΧτυπάμε σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο την άχνη με τα κροκάδια.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και βάζουμε επάνω σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να πήξει.
Κόβουμε μια φέτα από το πάνω μέρος των κέικ και αφαιρούμε λίγο από το
εσωτερικό τους.
Γεμίζουμε βάζοντας λίγη σαντιγί και λίγη από την κρύα κρέμα.
Σκεπάζουμε με τη φέτα που κόψαμε και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.
Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι από το πολύ όμορφο αυστραλέζικο blog της φίλης μου Jane.
Μου προσφεραν χθες ενα βαζακι με σπιτικο lemon curd!! Στην αρχη" ξινισα" σκεφτομενη Τι να το κανω τωρα!!Μετα ομως θυμηθηκα τουτα εδω τα ωραια και τα φτιαξα ΑΜΕΣΩΣ!! Μα τι ωραια που ειναι!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦτιαξτε τα,υπεροχα,μυρωδατα κεκακια!!
Φιλικα,Α/Μ
Αντι να τα κόψω μπορώ να δοκιμάσω να τα γεμίσω κρέμα με πλαστική σύριγγα μαγειρικής ή θα ήταν καταστροφικό Μαρία
ΑπάντησηΔιαγραφήΕννοείται αγάπη μου και βέβαια μπορείς!!!
ΔιαγραφήΚαλή επιτυχία
Α.