Μια ωδή στη σοκολάτα!!!!
Υλικά
3 κ.σ. βούτυρο
2 κούπες ζάχαρη
4 αβγά
ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή λεμόνι
1 κούπα γάλα χλιαρό
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κούπα ινδοκάρυδο
1 κούπα τρούφα
500 γρ. αλεύρι
1 baking powder
για το σιρόπι
5 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
για το γλάσο της Ειρήνης
1 σοκολάτα κουβερτούρα 125 γρ.
1 σοκολάτα γάλακτος 125 γρ.
για το γλάσο της Αλεξάνδρας
125 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
125 γρ. σοκολάτα γάλακτος
200 γρ. εβαπορέ αδιάλυτο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε τη συνταγή μας φτιάχνοντας πρώτα το σιρόπι για
να έχει το χρόνο μέχρι να ετοιμαστεί το γλυκό μας να κρυώσει.
Για να φτιάξουμε το σιρόπι,βράζουμε πέντε λεπτά τη ζάχαρη με το νερό.
Για το κέικ,χτυπάμε για 5 λεπτά με το μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά.
Το ξύσμα,το γάλα,το χυμό,το ινδοκάρυδο και την τρούφα.
Τέλος προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με το baking.
Αδειάζουμε σε ταψάκι 32 εκ.και το βάζουμε να ψηθεί στους
180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 55 λεπτά.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο,σιροπιάζουμε αμέσως
με το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε να το τραβήξει όλο.
Για το γλάσο της Ειρήνης:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τις 2 σοκολάτες και περιχύνουμε το γλυκό μας.
Επειδή όταν κρυώσει η σοκολάτα σκληραίνει,μπορείτε να περάσετε το γλυκό
από το φούρνο μικροκυμάτων για να τη λιώσετε.
Για το γλάσο της Αλεξάνδρας:Ζεσταίνουμε το εβαπορέ και το ρίχνουμε μέσα
σε μπολ που έχουμε βάλει σπασμένη τη σοκολάτα μας.
Ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα και να γυαλίσει.
Αφήνουμε να σταθεί λίγο για να κρυώσει και να μπορεί να στέκεται στην
επιφάνεια του γλυκού και μετά καλύπτουμε το κέικ μας.
Αυτό το γλάσο όσο περνάει η ώρα σταθεροποιείται,αλλά δεν πήζει.
Είναι μαλακό και κρεμώδες!!!
Υλικά
3 κ.σ. βούτυρο
2 κούπες ζάχαρη
4 αβγά
ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή λεμόνι
1 κούπα γάλα χλιαρό
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κούπα ινδοκάρυδο
1 κούπα τρούφα
500 γρ. αλεύρι
1 baking powder
για το σιρόπι
5 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
για το γλάσο της Ειρήνης
1 σοκολάτα κουβερτούρα 125 γρ.
1 σοκολάτα γάλακτος 125 γρ.
για το γλάσο της Αλεξάνδρας
125 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
125 γρ. σοκολάτα γάλακτος
200 γρ. εβαπορέ αδιάλυτο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε τη συνταγή μας φτιάχνοντας πρώτα το σιρόπι για
να έχει το χρόνο μέχρι να ετοιμαστεί το γλυκό μας να κρυώσει.
Για να φτιάξουμε το σιρόπι,βράζουμε πέντε λεπτά τη ζάχαρη με το νερό.
Για το κέικ,χτυπάμε για 5 λεπτά με το μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά.
Το ξύσμα,το γάλα,το χυμό,το ινδοκάρυδο και την τρούφα.
Τέλος προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με το baking.
Αδειάζουμε σε ταψάκι 32 εκ.και το βάζουμε να ψηθεί στους
180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 55 λεπτά.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο,σιροπιάζουμε αμέσως
με το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε να το τραβήξει όλο.
Για το γλάσο της Ειρήνης:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τις 2 σοκολάτες και περιχύνουμε το γλυκό μας.
Επειδή όταν κρυώσει η σοκολάτα σκληραίνει,μπορείτε να περάσετε το γλυκό
από το φούρνο μικροκυμάτων για να τη λιώσετε.
Για το γλάσο της Αλεξάνδρας:Ζεσταίνουμε το εβαπορέ και το ρίχνουμε μέσα
σε μπολ που έχουμε βάλει σπασμένη τη σοκολάτα μας.
Ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα και να γυαλίσει.
Αφήνουμε να σταθεί λίγο για να κρυώσει και να μπορεί να στέκεται στην
επιφάνεια του γλυκού και μετά καλύπτουμε το κέικ μας.
Αυτό το γλάσο όσο περνάει η ώρα σταθεροποιείται,αλλά δεν πήζει.
Είναι μαλακό και κρεμώδες!!!
To psinoume ston aera i pano kato?
ΑπάντησηΔιαγραφή