“By
far” το καλύτερο!
Υλικά
2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
12 γρ.(1 κ.σ.) μπέικιν πάουντερ
225 γρ। βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
2/3 κούπας ζάχαρη
4 αβγά
2 βανίλιες
125 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
1 κούπα αμύγδαλα φιλέ ή ασπρισμένα και χοντροκομμένα
για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπες νερό
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τα 6 πρώτα υλικά.Χτυπάμε για 4 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ.
Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι και
το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Κόβουμε με μαχαίρι την κουβερτούρα σε ακανόνιστα κομμάτια.
Την απλώνουμε πάνω στην επιφάνεια της ζύμης.
Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή με το χέρι μας πατάμε
τα κομμάτια της σοκολάτας να μισοβουλιάξουν μέσα στη ζύμη.
Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια τα αμύγδαλα.
Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 175
βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου।Αφού ψηθεί,το βγάζουμε
και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι.Τα βράζουμε 5 λεπτά
(μετράμε από την ώρα που αρχίζει να βράζει).
Περιχύνουμε το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι.
Αφήνουμε να απορροφηθεί όλο το σιρόπι και να κρυώσει το γλυκό.
Κόβουμε σε κομμάτια.
Η συνταγή είναι από το βιβλίο “Ελληνική Κουζίνα Ζαχαροπλαστική” της κυρίας Αλεξιάδου,
στην οποία έχω αλλάξει ριζικά τον τρόπο εκτέλεσής της.
Υλικά
2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
12 γρ.(1 κ.σ.) μπέικιν πάουντερ
225 γρ। βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
2/3 κούπας ζάχαρη
4 αβγά
2 βανίλιες
125 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
1 κούπα αμύγδαλα φιλέ ή ασπρισμένα και χοντροκομμένα
για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπες νερό
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τα 6 πρώτα υλικά.Χτυπάμε για 4 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ.
Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι και
το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Κόβουμε με μαχαίρι την κουβερτούρα σε ακανόνιστα κομμάτια.
Την απλώνουμε πάνω στην επιφάνεια της ζύμης.
Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή με το χέρι μας πατάμε
τα κομμάτια της σοκολάτας να μισοβουλιάξουν μέσα στη ζύμη.
Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια τα αμύγδαλα.
Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 175
βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου।Αφού ψηθεί,το βγάζουμε
και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι.Τα βράζουμε 5 λεπτά
(μετράμε από την ώρα που αρχίζει να βράζει).
Περιχύνουμε το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι.
Αφήνουμε να απορροφηθεί όλο το σιρόπι και να κρυώσει το γλυκό.
Κόβουμε σε κομμάτια.
Η συνταγή είναι από το βιβλίο “Ελληνική Κουζίνα Ζαχαροπλαστική” της κυρίας Αλεξιάδου,
στην οποία έχω αλλάξει ριζικά τον τρόπο εκτέλεσής της.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου