Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Κέικ Αμβούργου

“By far” το καλύτερο!
SV101688

Υλικά
2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
12 γρ.(1 κ.σ.) μπέικιν πάουντερ
225 γρ। βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
2/3 κούπας ζάχαρη
4 αβγά
2 βανίλιες
125 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
1 κούπα αμύγδαλα φιλέ ή ασπρισμένα και χοντροκομμένα

για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπες νερό
1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τα 6 πρώτα υλικά.Χτυπάμε για 4 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ.

SV101662

Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι και
το στρώνουμε ομοιόμορφα.

SV101665

Κόβουμε με μαχαίρι την κουβερτούρα σε ακανόνιστα κομμάτια.

SV101660

Την απλώνουμε πάνω στην επιφάνεια της ζύμης.

SV101666

Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή με το χέρι μας πατάμε
τα κομμάτια της σοκολάτας να μισοβουλιάξουν μέσα στη ζύμη.

SV101667

SV101668

Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια τα αμύγδαλα.
Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 175
βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου।Αφού ψηθεί,το βγάζουμε
και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
SV101669

Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι.Τα βράζουμε 5 λεπτά
(μετράμε από την ώρα που αρχίζει να βράζει).

SV101670

Περιχύνουμε το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι.

SV101672

SV101678

Αφήνουμε να απορροφηθεί όλο το σιρόπι και να κρυώσει το γλυκό.
Κόβουμε σε κομμάτια.

SV101686

Η συνταγή είναι από το βιβλίο “Ελληνική Κουζίνα Ζαχαροπλαστική” της κυρίας Αλεξιάδου,
στην οποία έχω αλλάξει ριζικά τον τρόπο εκτέλεσής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...