Tι να πω…
Απλά τέλεια!!!
Υλικά
για τη βάση
150 γρ. αλεύρι
60 γρ. βούτυρο κρύο σε κομματάκια
1 κρόκο
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
για τη γέμιση
1 βάζο καραμέλα γάλακτος( ή ζαχαρούχο βρασμένο για 2 ώρες)
2 κούπες κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. καφέ στιγμής
3 μπανάνες
τριμμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι,τη ζάχαρη,την κανέλα,
το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και το τρίβουμε μαζί με το
αλεύρι να γίνει ψίχουλα,σαν τραχανάς.
Προσθέτουμε τον κρόκο και ελάχιστο νερό,μέχρι η
ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια μας.
Ττυλίγουμε σε μεμβράνη τροφίμων και την αφήνουμε
για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο με διάμετρο
28 εκατοστών και απλώνουμε σε βουτυρωμένη και
αλευρωμένη ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκατοστών.
Τρυπάμε σε διάφορα σημεία και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-25 λεπτά.
Στο μεταξύ ανακατεύουμε την καραμέλα γάλακτος
με το στιγμιαίο καφέ,αφού πρώτα τον διαλύσουμε σε
2 κουταλιές νερό.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει
καλά.Αδειάζουμε πάνω στη ζύμη το μείγμα
καραμέλας-καφέ.
Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις βάζουμε
επάνω από την κρέμα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και
σκεπάζουμε τις μπανάνες.
Τρίβουμε κουβερτούρα και σκεπάζουμε το γλυκό.
Φυλάσσουμε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες και σερβίρουμε.
Ένα υπέροχο γλυκό που μοιάζει πάρα πολύ με το Banoffee.Είναι σίγουρο πως
θα το λατρέψετε για τη νοστιμιά και τα υπέροχα αρώματά του.
Η συνταγή είναι του Β.Δρίσκα
Απλά τέλεια!!!
Υλικά
για τη βάση
150 γρ. αλεύρι
60 γρ. βούτυρο κρύο σε κομματάκια
1 κρόκο
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
για τη γέμιση
1 βάζο καραμέλα γάλακτος( ή ζαχαρούχο βρασμένο για 2 ώρες)
2 κούπες κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. καφέ στιγμής
3 μπανάνες
τριμμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι,τη ζάχαρη,την κανέλα,
το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και το τρίβουμε μαζί με το
αλεύρι να γίνει ψίχουλα,σαν τραχανάς.
Προσθέτουμε τον κρόκο και ελάχιστο νερό,μέχρι η
ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια μας.
Ττυλίγουμε σε μεμβράνη τροφίμων και την αφήνουμε
για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο με διάμετρο
28 εκατοστών και απλώνουμε σε βουτυρωμένη και
αλευρωμένη ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκατοστών.
Τρυπάμε σε διάφορα σημεία και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-25 λεπτά.
Στο μεταξύ ανακατεύουμε την καραμέλα γάλακτος
με το στιγμιαίο καφέ,αφού πρώτα τον διαλύσουμε σε
2 κουταλιές νερό.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει
καλά.Αδειάζουμε πάνω στη ζύμη το μείγμα
καραμέλας-καφέ.
Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις βάζουμε
επάνω από την κρέμα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και
σκεπάζουμε τις μπανάνες.
Τρίβουμε κουβερτούρα και σκεπάζουμε το γλυκό.
Φυλάσσουμε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες και σερβίρουμε.
Ένα υπέροχο γλυκό που μοιάζει πάρα πολύ με το Banoffee.Είναι σίγουρο πως
θα το λατρέψετε για τη νοστιμιά και τα υπέροχα αρώματά του.
Η συνταγή είναι του Β.Δρίσκα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου