Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Tάρτα μπανάνας

Tι να πω…
Απλά τέλεια!!!

SV102574

Υλικά

για τη βάση
150 γρ. αλεύρι
60 γρ. βούτυρο κρύο σε κομματάκια
1 κρόκο
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

για τη γέμιση
1 βάζο καραμέλα γάλακτος( ή ζαχαρούχο βρασμένο για 2 ώρες)
2 κούπες κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. καφέ στιγμής
3 μπανάνες
τριμμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι,τη ζάχαρη,την κανέλα,
το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.

SV102428

Προσθέτουμε το βούτυρο και το τρίβουμε μαζί με το
αλεύρι να γίνει ψίχουλα,σαν τραχανάς.

SV102429

SV102430

Προσθέτουμε τον κρόκο και ελάχιστο νερό,μέχρι η
ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια μας.

SV102432

SV102433

Ττυλίγουμε σε μεμβράνη τροφίμων και την αφήνουμε
για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.

SV102435

Ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο με διάμετρο
28 εκατοστών και απλώνουμε σε βουτυρωμένη και
αλευρωμένη ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκατοστών.

SV102448

Τρυπάμε σε διάφορα σημεία και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-25 λεπτά.

SV102451

Στο μεταξύ ανακατεύουμε την καραμέλα γάλακτος
με το στιγμιαίο καφέ,αφού πρώτα τον διαλύσουμε σε
2 κουταλιές νερό.

SV102444

SV102447

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει
καλά.Αδειάζουμε πάνω στη ζύμη το μείγμα
καραμέλας-καφέ.

SV102453

Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις βάζουμε
επάνω από την κρέμα.

SV102457

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και
σκεπάζουμε τις μπανάνες.

SV102458

Τρίβουμε κουβερτούρα και σκεπάζουμε το γλυκό.

SV102460

Φυλάσσουμε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες και σερβίρουμε.

SV102467

Ένα υπέροχο γλυκό που μοιάζει πάρα πολύ με το Banoffee.Είναι σίγουρο πως
θα το λατρέψετε για τη νοστιμιά και τα υπέροχα αρώματά του.

SV102579

Η συνταγή είναι του Β.Δρίσκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...