Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Μπουγάτσα η “αχτύπητη”

Σερραϊκή ή Θεσσαλονικιά…
Aφήστε τους άλλους να βρουν την απάντηση!
Εσείς απλά απολαύστε την!
SV100784

Υλικά
1 πακέτο φύλλο Βηρυτού1 κούπα βούτυρο λιωμένο (225 γρ.)
1 λίτρο γάλα
2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα


Εκτέλεση
Ανοίγουμε το πακέτο με τα φύλλα και όπως είναι τα βάζουμε μέσα στο
ταψί χωρίς να βουτυρώσουμε ούτε το ταψί ούτε ανάμεσα τα φύλλα.

SV100762

SV100763

Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.

SV100767

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για μισή ώρα
(ανάλογα το φούρνο) μέχρι να κατσαρώσουν τα φύλλα.

SV100768

SV100773

Χτυπάμε το γάλα, τη ζάχαρη και τα αυγά και περιχύνουμε
τα μισοψημένα φύλλα.

SV100771

SV100775

SV100777

Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πήξει η κρέμα για περίπου 40 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφού μισοκρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

SV100789
Η συνταγή είναι από παλιό τεύχος του Real Food.

5 σχόλια:

  1. Ότι συνταγή έχω δοκιμάσει είναι πραγματικά υπέροχη!!!!
    Μια πολύ εύκολη και νοστιμότατη συνταγή για μπουγάτσα!
    Να την δοκιμάσετε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Ένα πακέτο φύλλο Βηρυτού» πόσα γραμμάρια είναι;

    «Φύλλο Βηρυτού» είναι το λεπτό για μπακλαβάδες;

    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ γράφει ότι πράγματι είναι για μπακλαβάδες. Ένα πακέτο = 450 γραμμάρια. Μάλλον απάντησα μόνος μου στην ερώτησή μου ☺

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ακολουθησα τη συνταγη κατα γραμμα..εβαλα 4 αυγα αλλα οταν ψηθηκε φαινοταν το αυγο σαν ομελετα...ηταν νοστιμο αλλα οχι οπως περιμενα...τι εκανα λαθος???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...