Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ξιφίας σουβλάκι

Αυτό κι αν είναι………θεϊκό φαγητό!!!!

DSC01198[1].

Υλικά
3/4 του κιλού ψαχνό ξιφία (χωρίς πέτσα και κόκαλα)
κομμένο σε κύβους 3-4 εκ.
μερικές ντομάτες μικρές σφιχτές
πιπεριές πράσινες κομμένες σε τετράγωνα κομμάτια
αλάτι,πιπέρι

για τη μαρινάτα
λαδολέμονο
αλατοπίπερο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φύλλα δάφνης

λαδολέμονο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Τοποθετούμε τη μαρινάτα μαζί με τα κομμάτια του
ψαριού σε σκεύος που σκεπάζει και το βάζουμε
στο ψυγείο(όσο περισσότερη ώρα τόσο καλύτερα).
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα.

DSC01194[1]

Λίγο πριν βγάλουμε το ψάρι από το ψυγείο,
κόβουμε από το έξω μέρος της ντομάτας φέτες
(να έχουν αρκετή φλούδα επάνω τους για να
μπορούν να σταθούν στα σουβλάκια)και περνάμε
στα σουβλάκια(ξύλινα ή μεταλλικά)με την εξής σειρά:
2 φέτες ξιφία,1 φέτα ντομάτα,2 φέτες ξιφία,
1 φέτα πιπεριά κ.ο.κ.

DSC01195[1]

Ψήνουμε στα κάρβουνα,στο γκριλ του φούρνου
ή σε ηλεκτρική ψηστιέρα.

DSC01196[1]

Σερβίρουμε τα σουβλάκια καυτά συνοδεύοντας με σάλτσα λαδολέμονο!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ!!
Όπως όλα τα ψάρια έτσι και αυτό δεν το παραψήνουμε γιατί στεγνώνει.


DSC01200[1] 

Συνταγή από τη φίλη μου Νόπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...