Πεντανόστιμο και ελαφρύ φαγητό,
αφού αποφεύγουμε το τηγάνισμα
που απαιτεί το αντίστοιχο με τις μελιτζάνες……
Υλικά
4 μεγάλα κολοκύθια
1/2 κούπας λάδι
1 μεγάλο ή 2 μέτρια κρεμμύδια
350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
4 ντομάτες στον τρίφτη
μπόλικο μαϊντανό
αλάτι,πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
2 κούπες μπεσαμέλ
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε,πλένουμε και ξύνουμε λίγο εξωτερικά
τα κολοκυθάκια.Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με
αλατισμένο νερό να βράσουν και να μαλακώσουν.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι και το βάζουμε στη
φωτιά να κάψει.Προσθέτουμε μέσα το κρεμμύδι και
το σοτάρουμε να μαραθεί.
Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τον κιμά και τον
σοτάρουμε και αυτόν για λίγο.
Προσθέτουμε την ντομάτα,το μαϊντανό,το αλάτι και
το πιπέρι και σιγοβράζουμε το φαγητό,μέχρι να
μείνει μόνο με το λαδάκι του.
Ετοιμάζουμε τα κολοκυθάκια μας.Τα κόβουμε στη
μέση οριζόντια και τα αδειάζουμε με ένα κουτάλι
από το εσωτερικό τους.Τα αραδιάζουμε σε ταψί
και τα αλατίζουμε.
Γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ σύμφωνα με τη συνταγή.
Απλώνουμε πάνω από τα κολοκύθια και περιχύνουμε
με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς,
μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
αφού αποφεύγουμε το τηγάνισμα
που απαιτεί το αντίστοιχο με τις μελιτζάνες……
Υλικά
4 μεγάλα κολοκύθια
1/2 κούπας λάδι
1 μεγάλο ή 2 μέτρια κρεμμύδια
350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
4 ντομάτες στον τρίφτη
μπόλικο μαϊντανό
αλάτι,πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
2 κούπες μπεσαμέλ
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε,πλένουμε και ξύνουμε λίγο εξωτερικά
τα κολοκυθάκια.Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με
αλατισμένο νερό να βράσουν και να μαλακώσουν.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι και το βάζουμε στη
φωτιά να κάψει.Προσθέτουμε μέσα το κρεμμύδι και
το σοτάρουμε να μαραθεί.
Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τον κιμά και τον
σοτάρουμε και αυτόν για λίγο.
Προσθέτουμε την ντομάτα,το μαϊντανό,το αλάτι και
το πιπέρι και σιγοβράζουμε το φαγητό,μέχρι να
μείνει μόνο με το λαδάκι του.
Ετοιμάζουμε τα κολοκυθάκια μας.Τα κόβουμε στη
μέση οριζόντια και τα αδειάζουμε με ένα κουτάλι
από το εσωτερικό τους.Τα αραδιάζουμε σε ταψί
και τα αλατίζουμε.
Γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ σύμφωνα με τη συνταγή.
Απλώνουμε πάνω από τα κολοκύθια και περιχύνουμε
με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς,
μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Πολύ ωραία συνταγή, την έκανα 2 φορές και άρεσε σε όσους την δοκίμασαν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιδικά η γυναίκα μου που δεν αγαπάει τις μελιτζάνες επιτέλους έμαθε τι θα πει "παπουτσάκι". :)
Ερώτηση : πόση ώρα, περίπου, βράζεις τα κολοκυθάκια; Εμένα μου γίνονται κάπως "νιανια" ενώ εσένα στέκονται πολύ όμορφα!
Γιάννη,καλό μεσημέρι.
ΔιαγραφήΧαίρομαι που άρεσε η συνταγή.
Χρόνος για το βράσιμο των κολοκυθιών,συγκεκριμένος,δεν υπάρχει,μόλις δεις ότι"τσιμπιούνται" με το πιρούνι τα βγάζεις αμέσως!
Ακριβώς γι'αυτό που λες,να μη γίνουν "νιανιά"και να στέκονται όμορφα μετά την ολοκλύρωση του μαγειρέματος.
Ελπίζω την 3η φορά να τα καταφέρεις καλύτερα.
Φιλιά από μένα,
Αλεξάνδρα