Εξαιρετικό παγωτό με τέλεια υφή και γεύση!!!
Υλικά
500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
1 κουτί ζαχαρούχο
1 βαζάκι καραμέλα γάλακτος
10-12 μπισκότα OREO θρυμματισμένα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε μέτρια
ταχύτητα,μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή σαντιγί.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το
ζαχαρούχο γάλα και την καραμέλα γάλακτος.
Ανακατεύουμε σιγά-σιγά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεταλλικό κουτί ή τάπερ.
Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα
OREO και ανακατεύουμε απαλά.
Αφήνουμε στην κατάψυξη να κρυώσει χωρίς
άλλο ανακάτεμα.Σε 5-6 ώρες(όσο περισσότερο
τόσο καλύτερα)η κρέμα θα σφίξει και η υφή της
θα θυμίζει παγωτό.
Δε χρειάζεται να αφήσουμε το παγωτό να σταθεί
(όταν το βγάλουμε από την κατάψυξη),για να σερβίρουμε.
Είναι τόσο απαλό που σερβίρεται αμέσως!!!
Για περισσότερη γεύση περιχύνουμε με σιρόπι της επιλογής μας.
Πηγή:cook book
Υλικά
500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
1 κουτί ζαχαρούχο
1 βαζάκι καραμέλα γάλακτος
10-12 μπισκότα OREO θρυμματισμένα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε μέτρια
ταχύτητα,μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή σαντιγί.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το
ζαχαρούχο γάλα και την καραμέλα γάλακτος.
Ανακατεύουμε σιγά-σιγά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεταλλικό κουτί ή τάπερ.
Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα
OREO και ανακατεύουμε απαλά.
Αφήνουμε στην κατάψυξη να κρυώσει χωρίς
άλλο ανακάτεμα.Σε 5-6 ώρες(όσο περισσότερο
τόσο καλύτερα)η κρέμα θα σφίξει και η υφή της
θα θυμίζει παγωτό.
Δε χρειάζεται να αφήσουμε το παγωτό να σταθεί
(όταν το βγάλουμε από την κατάψυξη),για να σερβίρουμε.
Είναι τόσο απαλό που σερβίρεται αμέσως!!!
Για περισσότερη γεύση περιχύνουμε με σιρόπι της επιλογής μας.
Πηγή:cook book
Ευτυχώς ξαναβρήκαμε αυτή την υπέροχη συνταγή!!(μαζί με τις υπόλοιπες)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή καινούργια αρχή!!
τελειο
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλεξάνδρα, καλησπέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήεπειδή δεν βρίσκω πάντα φυτική κρέμα γάλακτος, μπορεί να γίνει με τύπου morfat και πόση χρειάζεται (1 ή 2 κουτιά);
Αννη μου,καλό απόγευμα.
ΔιαγραφήΑν δε βρεις φυτική κρέμα γάλακτος,θα βάλεις ίση ποσότητα ζωική.
Όχι morfat!!
Καλή επιτυχία αν το δοκιμάσεις...
Αλεξ.
Καλημέρα, Αξεξάνδρα, ευχαριστώ για την απάντηση. Να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα: αν κάνω τη συνταγή σου για καραμέλα γάλακτος (με ζαχαρούχο γάλα), μήπως βάζοντας άλλο ένα ζαχαρούχο μετά θα γίνει υπερβολικά γλυκό; Το αποτέλεσμα της συνταγής σου σε γλυκύτητα είναι κοντά σε αυτό της έτοιμης καραμέλας;
ΔιαγραφήΚαλό απόγευμα Αννη μου.
ΔιαγραφήΌχι δεν χρειάζονται 2 κουτιά ζαχαρούχο γιατί και βέβαια θα γίνει υπερβολικά γλυκό.
Φτιάξε τη συνταγή όπως ακριβώς τη δίνω.
Ελπίζω να σου αρέσει το αποτέλεσμα.
Καλή συνέχεια
Αλεξάνδρα
Αλεξάνδρα, καλημέρα, συγνώμη που σε παιδεύω με τις ερωτήσεις μου αλλά δεν έχω καταλάβει. Αν αντί να βάλω στο παγωγτό την έτοιμη καραμέλα γάλακτος, κάνω τη συνταγή σου για γρήγορη καραμέλα με τα 125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη,
Διαγραφή125 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα των 397 γρ.,
τότε στο παγωτό θα βάλω άλλο ένα ζαχαρούχο όπως λες πιο πάνω στη συνταγή? Θέλω να το κάνω για σήμερα το βράδυ και θέλω να είμαι σίγουρη για το αποτέλεσμα.
Σε ευχαριστώ
Α! τώρα κατάλαβα!!!!
ΔιαγραφήΝαι, Αννη μου!
Κανονικά θα την κάνεις τη συνταγή μη σκέφτεσαι ότι έφτιαξες την καραμέλα με ζαχαρούχο και άρα θα έχει 2 μέσα το παγωτό.
Απλά η καραμέλα που θα φτιάξεις είναι λίγο παραπάνω σε ποσότητα από την συσκευασμένη (γράφω ακριβώς πόση ...τώρα δε θυμάμαι)δε θα τη βάλεις όλη!
Θα βάλεις όσα γραμμάρια είναι και η έτοιμη.
Περίπου 400 νομίζω αν θυμάμαι καλά.
Καλή επιτυχία.
Περιμένω τα αποτελέσματα....
Αλεξάνδρα
εγω τωρα λιγο μπερδευτικα μπορω να βαλω ενα ζαχαρουχο που θα καραμελωσω εγω; stella
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα,Στέλλα.
ΔιαγραφήΣε μπέρδεψαν τα παραπάνω σχόλια μάλλον.
Λοιπόν επειδή στο μεταξύ μεσολάβησε δοκιμή
θα σου προτείνω να κάνεις τη συνταγή με έτοιμη
καραμέλα γιατί διαφορετικά θα σου γίνει πολύ
γλυκό το παγωτό!!!
Ελπίζω τώρα να είσαι οκ!!
Αν το δοκιμάσεις μας ενημερώνεις για τις εντυπώσεις σου...
Καλό βράδυ από μένα,
Α.
Αλεξάνδρα μου καλημέρα! Έφτιαξα το παγωτό είναι εξαιρετικό άρεσε και στην οικογένεια ....έχει τέλεια γεύση!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ
Λένα
Αλεξανδρα καλημερα.δεν βρισκω την καραμελα γαλακτος.τι αλλο μπορω να χρησιμοποιησω.! ευχαριστω
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο....
ΑπάντησηΔιαγραφήΚυρια Αλεξανδρα καλησπερα σας !θα ηθελα να ρωτησω το εξης :πηρα ζαχαρουχο και το εβρασα μιση ωρα στη χυτρα ,γινεται το παγωτο με αυτη την καραμελα ;; σας ευχαριστω πολυ !καλο καλοκαιρι ! Υ.Γ ολες τις συνταγες τις εχω μνημονευσει στο ταμπλετ και τις εκτελω πολυ συχνα !! 😍😎😏
ΑπάντησηΔιαγραφή