Επιτέλους
και ένα κέικ καρότου με σοκολατένιο γλάσο!!!
Yλικά
250γρ. καρότο
260γρ.αλεύρι
320γρ. ζάχαρη
4 αβγά (αν είναι πολύ μεγάλα βάζουμε 3)
200ml.καλαμποκέλαιο
1κ.σ. μπέικιν πάουντερ
μια πρέζα αλάτι
για το γλάσο σοκολάτας
2κ.σ. κακάο
4κ.σ. ζάχαρη
1κ.σ. βούτυρο
2κ.σ.γάλα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα
Τα βάζουμε μαζί με τα υγρά υλικά στο μπολ του μπλέντερ
και τα χτυπάμε για λίγο.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε
να γίνει το μείγμα μας κρεμώδες.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά μια φόρμα 24 εκ.και
αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
βαθμούς για 45 λεπτά περίπου,ανάλογα το φούρνο.
Κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας για να είμαστε
σίγουροι ότι έχει ψηθεί το κέικ.
Βγάζουμε και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά
και αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο.
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε κατσαρολάκι σε
δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει.
Αφήνουμε το γλάσο να σταθεί 5 λεπτά και καλύπτουμε το κέικ.
Εξαιρετικό κέικ αφράτο και ζουμερό με υπέροχο γλάσο σοκολάτας ξεφεύγει
από τα κέικ καρότου με γλάσο κριμ τσιζ που ξέρουμε μέχρι τώρα……
ΤΙΡ
Στο μείγμα μπορούμε να προσθέσουμε και τριμμένη σοκολάτα του πάει πολύ
και γίνεται υπέροχο!!!!
Yλικά
250γρ. καρότο
260γρ.αλεύρι
320γρ. ζάχαρη
4 αβγά (αν είναι πολύ μεγάλα βάζουμε 3)
200ml.καλαμποκέλαιο
1κ.σ. μπέικιν πάουντερ
μια πρέζα αλάτι
για το γλάσο σοκολάτας
2κ.σ. κακάο
4κ.σ. ζάχαρη
1κ.σ. βούτυρο
2κ.σ.γάλα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα
Τα βάζουμε μαζί με τα υγρά υλικά στο μπολ του μπλέντερ
και τα χτυπάμε για λίγο.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε
να γίνει το μείγμα μας κρεμώδες.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά μια φόρμα 24 εκ.και
αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
βαθμούς για 45 λεπτά περίπου,ανάλογα το φούρνο.
Κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας για να είμαστε
σίγουροι ότι έχει ψηθεί το κέικ.
Βγάζουμε και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά
και αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο.
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε κατσαρολάκι σε
δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει.
Αφήνουμε το γλάσο να σταθεί 5 λεπτά και καλύπτουμε το κέικ.
Εξαιρετικό κέικ αφράτο και ζουμερό με υπέροχο γλάσο σοκολάτας ξεφεύγει
από τα κέικ καρότου με γλάσο κριμ τσιζ που ξέρουμε μέχρι τώρα……
ΤΙΡ
Στο μείγμα μπορούμε να προσθέσουμε και τριμμένη σοκολάτα του πάει πολύ
και γίνεται υπέροχο!!!!
Λοιπόν..έκανα 21 μάφινς,αντί για ένα κέικ και έγιναν αφράτα,με έντονο κίτρινο χρώμα,αλλά δυστυχώς είναι υπερβολικά γλυκά!Από πάνω έβαλα nutella frosting,με κρέμα τυριού και βούτυρο.Θα τα κάνω πάλι,αλλά με λιγότερη ζάχαρη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΩ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΟΓΑΡΥΦΑΛΟ , ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΑΕΙ?
Εφη καλημέρα!!
ΔιαγραφήΠροσωπική μου γνώμη είναι να το κάνεις όπως το δίνω.
Το συγκεκριμένο κέικ είναι πολύ πολύ αφράτο και πιστεύω ότι τα καρύδια τουλάχιστον δεν του ταιριάζουν.
Είπα με όμως, αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη!!!
Καλή συνέχεια,
Α.
Έβαλα 3 αυγά μικρά και 260γρ ζάχαρη-γιατί είδα στα σχόλια οτι βγαίνει γλυκό-και βγήκε τέλειο!Επίσης έβαλα άχνη απο πάνω και όχι σοκολάτα.Πανεύκολο και πεντανόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήto efiacsa ke ego...me 100 gr stevia ,andi ia zahari...ine telio!!!!! efharisto ALEXANDRA!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλεξανδρακι μου το έφτιαξα και ειναι τελειο έβαλα και εγω 280γρ ζαχαρι και έκοψα μισή κουβερτούρα σε κομματάκια και την πρόσθεσα στο μίγμα,απο επανω έβαλα άχνη ζαχαρη. Φανταστικό !!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλενη :)
Το κέικ είναι φανταστικό. Διαφορετικό από τα συνηθισμένα.
ΑπάντησηΔιαγραφή