Το καθάρισμα των μανιταριών γίνεται πολύ εύκολα,είτε σκουπίζοντάς τα καλά με
βρεγμένη πετσέτα,είτε ξεφλουδίζοντάς τα με τον παρακάτω πολύ απλό τρόπο.
Παίρνουμε ένα ένα τα μανιτάρια και αν πρέπει (ανάλογα πάντα με τη συνταγή)
αφαιρούμε το ποδαράκι τους.
Αρχίζουμε με τη βοήθεια μαχαιριού ή με το χέρι μας να το ξεφλουδίζουμε
γύρω γύρω.
Όταν τελειώσουμε,αφαιρούμε με προσοχή ένα μικρό κομμάτι που
συνήθως μένει από τη φλούδα στο πάνω μέρος.
Συνεχίζουμε με το ποδαράκι,αφαιρώντας ένα λεπτό τμήμα από το κάτω
μέρος του και στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός μαχαιριού το καθαρίζουμε
και αυτό γύρω γύρω όπως καθαρίσαμε και το επάνω κομμάτι του μανιταριού.
Τώρα τα μανιτάρια μας είναι έτοιμα να τα γεμίσουμε ή να τα κόψουμε σε φέτες,
ανάλογα πάντα με τη συνταγή μας.
Τα πλευρώτους με τον ίδιο τρόπο καθαρίζονται; Η εμφάνισή τους είναι εντελώς διαφορετική από τα συνηθισμένα μανιτάρια.
ΑπάντησηΔιαγραφή