Μανιτάρια:ένα
υλικό με φανατικούς φίλους
αλλά και πολλούς εχθρούς…
Σήμερα μαγειρεύουμε μόνο για τους πρώτους!!!
Υλικά
20 μανιτάρια άσπρα(όχι μικρά,για να χωράνε τη γέμιση)
1 κρεμμύδι ξερό πολύ λεπτά κομμένο ή στο multi
3-4 φέτες μπέικον
1 κρέμα γάλακτος 200 ml
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γρ. τυριά κίτρινα τριμμένα
αλάτι,πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα τα μανιτάρια ή
τα ξεφλουδίζουμε.
Κόβουμε το ποδαράκι,πετάμε το κάτω κάτω μέρος,το καθαρίζουμε
και το υπόλοιπο το ψιλοκόβουμε.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι
μαζί με τα ψιλοκομμένα “ποδαράκια“των μανιταριών
και το ψιλοκομμένο μπέικον.
Μέχρι να σοταριστούν,αλατοπιπερώνουμε τα μανιτάρια μας
που τα έχουμε τοποθετήσει μέσα σε ένα ταψί.
Μόλις το μείγμα μας πιει τα υγρά του,προσθέτουμε το
μαϊντανό,την κρέμα γάλακτος και λίγο αλατάκι αν χρειάζεται.
Μόλις πάρουν μία βράση,σβήνουμε το μάτι.
Όταν το μείγμα γίνει χλιαρό,προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά.
Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα μανιτάρια μας.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς,μέχρι να κοκκινίσει η γέμιση.
TipΜπορούμε,βέβαια,να αυξομειώσουμε κάθε φορά τις ποσότητες των υλικών
μας ανάλογα με τα μανιτάρια που έχουμε.
Τη συνταγή μάς έστειλε η φίλη μας Δέσποινα.
αλλά και πολλούς εχθρούς…
Σήμερα μαγειρεύουμε μόνο για τους πρώτους!!!
Υλικά
20 μανιτάρια άσπρα(όχι μικρά,για να χωράνε τη γέμιση)
1 κρεμμύδι ξερό πολύ λεπτά κομμένο ή στο multi
3-4 φέτες μπέικον
1 κρέμα γάλακτος 200 ml
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γρ. τυριά κίτρινα τριμμένα
αλάτι,πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα τα μανιτάρια ή
τα ξεφλουδίζουμε.
Κόβουμε το ποδαράκι,πετάμε το κάτω κάτω μέρος,το καθαρίζουμε
και το υπόλοιπο το ψιλοκόβουμε.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι
μαζί με τα ψιλοκομμένα “ποδαράκια“των μανιταριών
και το ψιλοκομμένο μπέικον.
Μέχρι να σοταριστούν,αλατοπιπερώνουμε τα μανιτάρια μας
που τα έχουμε τοποθετήσει μέσα σε ένα ταψί.
Μόλις το μείγμα μας πιει τα υγρά του,προσθέτουμε το
μαϊντανό,την κρέμα γάλακτος και λίγο αλατάκι αν χρειάζεται.
Μόλις πάρουν μία βράση,σβήνουμε το μάτι.
Όταν το μείγμα γίνει χλιαρό,προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά.
Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα μανιτάρια μας.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς,μέχρι να κοκκινίσει η γέμιση.
TipΜπορούμε,βέβαια,να αυξομειώσουμε κάθε φορά τις ποσότητες των υλικών
μας ανάλογα με τα μανιτάρια που έχουμε.
Τη συνταγή μάς έστειλε η φίλη μας Δέσποινα.
την πρωτη φορα μου βγηκαν συγκλονιστικα τισ επομενες οσο κι αν προσπαθησα μου γινοντουσαν χαλια.σαν να ειχαν ζουμια ,σαν να εκοβε η κρεμα γαλακτος?ενω η γεμιση ηταν στεγνη μετα στον φουρνο εβγαζαν ζουμια.καμια ιδεα?
ΑπάντησηΔιαγραφή