Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Μανιτάρια γεμιστά

Μανιτάρια:ένα υλικό με φανατικούς φίλους
αλλά και πολλούς εχθρούς…
Σήμερα μαγειρεύουμε μόνο για τους πρώτους!!!


DSCN2303
Υλικά

20 μανιτάρια άσπρα(όχι μικρά,για να χωράνε τη γέμιση)
1 κρεμμύδι ξερό πολύ λεπτά κομμένο ή στο multi
3-4 φέτες μπέικον
1 κρέμα γάλακτος 200 ml
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γρ. τυριά κίτρινα τριμμένα
αλάτι,πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα τα μανιτάρια ή
τα ξεφλουδίζουμε.
Κόβουμε το ποδαράκι,πετάμε το κάτω κάτω μέρος,το καθαρίζουμε
και το υπόλοιπο το ψιλοκόβουμε.

DSCN2261

DSCN2269

DSCN2271

DSCN2270

DSCN2274
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι
μαζί με τα ψιλοκομμένα “ποδαράκια“των μανιταριών
και το ψιλοκομμένο μπέικον.

DSCN2277

Μέχρι να σοταριστούν,αλατοπιπερώνουμε τα μανιτάρια μας
που τα έχουμε τοποθετήσει μέσα σε ένα ταψί.

DSCN2276

Μόλις το μείγμα μας πιει τα υγρά του,προσθέτουμε το
μαϊντανό,την κρέμα γάλακτος και λίγο αλατάκι αν χρειάζεται.

DSCN2279

DSCN2280

Μόλις πάρουν μία βράση,σβήνουμε το μάτι.
Όταν το μείγμα γίνει χλιαρό,προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά.

DSCN2281

Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα μανιτάρια μας.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς,μέχρι να κοκκινίσει η γέμιση.

DSCN2284

TipΜπορούμε,βέβαια,να αυξομειώσουμε κάθε φορά τις ποσότητες των υλικών
μας ανάλογα με τα μανιτάρια που έχουμε.

DSCN2297

Τη συνταγή μάς έστειλε η φίλη μας Δέσποινα.

1 σχόλιο:

  1. την πρωτη φορα μου βγηκαν συγκλονιστικα τισ επομενες οσο κι αν προσπαθησα μου γινοντουσαν χαλια.σαν να ειχαν ζουμια ,σαν να εκοβε η κρεμα γαλακτος?ενω η γεμιση ηταν στεγνη μετα στον φουρνο εβγαζαν ζουμια.καμια ιδεα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...