Print Friendly and PDF

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Γιουβέτσι με μπίρα

Ένα γιουβέτσι αλλοιώτικο!!!

SV107580


Υλικά
1/2 κούπας λάδι
600 γρ. χοιρινό ή μοσχάρι σε κομμάτια μπουκιάς
ή κοτόπουλο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300 γρ. κριθαράκι
1 κουτάκι μπίρα
2 κούπες ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος αν υπάρχει
αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να αλλάξει χρώμα.

SV107553

SV107556


Ρίχνουμε σκόρδο και κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 5 λεπτά.

SV107558

Σβήνουμε με την μπίρα και αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά.

SV107559

SV107560


Προσθέτουμε το μισό νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνουμε το
φαγητό να βράσει για περίπου 1-11/2 ώρα αν χρησιμοποιήσουμε χοιρινό
ή μοσχάρι αντίστοιχα ή 35 λεπτά για κοτόπουλο.
Στα μισά του χρόνου μαγειρέματος ανοίγουμε την κατσαρόλα και
προσθέτουμε το κριθαράκι και το υπόλοιπο νερό,αλάτι και πιπέρι.

SV107573


SV107577

Κλείνουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά
για τον υπόλοιπο χρόνο.Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και εάν
χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο νερό.

SV107583


ΣΗΜ:Προσέξτε πολύ την μπίρα που θα χρησιμοποιήσετε υπάρχουν
κάποιες που αφήνουν πικρή γεύση.
Για σίγουρο αποτέλεσμα βάλτε αυτήν που έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ.

Η συνταγή είναι της Αλεξίας Αλεξιάδου με ορισμένες αλλαγές.

9 σχόλια:

  1. πολυ ωραια συνταγη θα την δοκιμασω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έκανα με κοτόπουλο και το άρωμα με συνεπήρε!!! Πολλά μπράβο για το blog σου, είναι η πολλοστή φορά που με ξεκολλάει από το :τι μαγειρεύω πάλι?
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οταν λετε ζεστο νερο στα υλικα εννοειτε οτι πριν το ριξουμε στην κατσαρολα πρεπει να το εχουμε ζεστανει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι,έτσι ακριβώς διαφορετικά σταματάμε το βρασμό.

      Καλή συνέχεια,
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  4. επειδή ο χρόνος είναι περιορισμένος μπορώ να βράσω το κρέας στην χύτρα??
    ή θα εχω πρόβλημα επειδή θα είναι η μπίρα και θα αφρίζει? (θα κλείσω την χύτρα αφού έχει βράσει το κρέας στην μπύρα και το νερό κανα 5λεπτο)
    Ευχαριστώ πολύ...

    Έχεις εκπληκτικές συνταγές.. Μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα γλυκιά μου.
      Χίλια ευχαριστώ για τα καλά σου λογάκια.

      Δεν έχω μαγειρέψει σχεδόν ποτέ σε χύτρα.
      Είναι ένα σκεύος που δεν χρησιμοποιώ ΚΑΘΟΛΟΥ!!!
      Λυπάμαι πραγματικά που δεν μπορώ να σε βοηθήσω!!!!

      Να εχεις μια όμορφη μέρα!!!
      Α.

      Διαγραφή
  5. ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΥΡΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ , ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΑΛΙΑ ΓΕΥΣΗ ! ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ ΚΙ'ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΒΑΛΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΡΚΑ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εϊναι τέλειο φαγητό! Το κάνω με χοιρινό και μου αρέσει πολύ!!
    =)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σκεφτομαι να το κανω με φιλετα γλωσσας..
    να το τολμησω? ή βλακεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...