Μην τον “χαλβαδιάζετε”……
Δοκιμάστε τον!!!
Υλικά
3/4 κούπας ηλιέλαιο (ή ακόμη καλύτερα σησαμέλαιο)
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
4 κ.σ. κακάο
4 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό να
βράσουν.Μόλις πάρει βράσει το σιρόπι μας και
λιώσει η ζάχαρη,κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι που θα χρησιμοποιήσουμε
με το σιμιγδάλι και τα καβουρδίζουμε μέχρι να
πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε αμέσως και με προσοχή(γιατί πιτσιλάει)
το σιρόπι. Ανακατεύουμε,σε μέτρια φωτιά,μέχρι
να φουσκώσει ο χαλβάς και να απορροφηθούν
όλα τα υγρά.
Αδειάζουμε το χαλβά στο σκεύος που θέλουμε και
σκεπάζουμε με μεμβράνη την επιφάνεια μέχρι να
κρυώσει.
Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε!!!
Δοκιμάστε τον!!!
Υλικά
3/4 κούπας ηλιέλαιο (ή ακόμη καλύτερα σησαμέλαιο)
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
4 κ.σ. κακάο
4 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό να
βράσουν.Μόλις πάρει βράσει το σιρόπι μας και
λιώσει η ζάχαρη,κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι που θα χρησιμοποιήσουμε
με το σιμιγδάλι και τα καβουρδίζουμε μέχρι να
πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε αμέσως και με προσοχή(γιατί πιτσιλάει)
το σιρόπι. Ανακατεύουμε,σε μέτρια φωτιά,μέχρι
να φουσκώσει ο χαλβάς και να απορροφηθούν
όλα τα υγρά.
Αδειάζουμε το χαλβά στο σκεύος που θέλουμε και
σκεπάζουμε με μεμβράνη την επιφάνεια μέχρι να
κρυώσει.
Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε!!!
Δεν έχω φάει ποτέ χαλβά με κακάο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τη δοκιμάσω αύριο-μεθαύριο οπωσδήποτε τη συνταγή Αλεξάνδρα μου!
Ένας χαλβάς, μα τί χαλβάς!!! Τέλειος Αλέκα μου, έτσι ζεστός που ήταν όταν τον έφτιαξα δοκίμασα δεν άντεξα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣοκολατένιος!! μιαμ!!
Ευχαριστώ !!! =)
ειναι φανταστικος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπεντανοστιμος και πανευκολος!
ευχαριστουμε Αλεξανδρα .... <3 <3
ΝΕΝΑ
Ω!ναι,είναι αλήθεια ότι αυτός ο χαλβάς
Διαγραφήδεν παίζεται!!!
Χαίρομαι που συμφωνείς μαζί μου Νένα μου!!!
Να έχεις μια όμορφη και "νόστιμη" μέρα!
Φιλικά
Α.
Τέλειος!!!!! Ιωάννα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚυρία Αλεξανδρα, η αληθεια ειναι πως οποια συνταγη σας και να εχω φτιαξει , ειναι αριστουργημα!!! Αγαπημενο μου γλυκο - και ολης της συντροφιας μου- ο πορτοκαλενιος χαλβας. Τοσο ελαφρυς και δρισιστικος! Τωρα που η πολλη ζεστη υποχωρησε, θα φτιαξω και τον σοκολατενιο. Ειμαι εκ των προτερων σιγουρη οτι θα ειναι χαρμα! Σας ευχαριστω που διευρυνατε τους γευστικους μου οριζοντες. Κικη Δέδε
ΑπάντησηΔιαγραφή