Θεϊκός!!!
Υλικά
4 αβγά
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
ελάχιστο αλάτι
2 κ.σ κρύο νερό
1 κούπα τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα σάλτσα φράουλα ή μαρμελάδα φράουλα
2 κούπες (500ml) κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί με
1/2 κούπας άχνη και
1 κ.σ. πουτίγκα στιγμής (κρέμα στιγμής ΓΙΩΤΗΣ)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα
του μίξερ,ώσπου να πήξει και να αφρατέψει το μείγμα,για περίπου 4 λεπτά.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε διαδοχικά το αλεύρι με το νερό,
ενώ ανακατεύουμε το μείγμα,ελαφρά,με μια σπάτουλα.
Στρώνουμε λαδόχαρτο σε ορθογώνιο ταψί 38x26 εκατοστά,αφού
το βουτυρώσουμε πρώτα.
Βουτυρώνουμε και το λαδόχαρτο.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 175 βαθμούς,μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια
και να ψηθεί το κέικ.
Βγάζουμε από το φούρνο και αναποδογυρίζουμε το ταψί επάνω σε
μεγάλη πετσέτα,την οποία έχουμε πασπαλίσει με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
Αφαιρούμε το λαδόχαρτο.
Τυλίγουμε σε ρολό από τη στενή πλευρά,παίρνοντας μέσα και την πετσέτα.
Αφήνουμε το ρολό να κρυώσει.
Ξετυλίγουμε με προσοχή και απλώνουμε επάνω τη μισή
ποσότητα από τη σάλτσα ή τη μαρμελάδα που θα χρησιμοποιήσουμε.
Απλώνουμε τη χτυπημένη σαντιγί(κρατάμε ένα μέρος για τη
διακόσμηση του κορμού).
Απλώνουμε την υπόλοιπη σάλτσα ή μαρμελάδα.
Τυλίγουμε σε ρολό.
Διακοσμούμε με την υπόλοιπη σαντιγί και γαρνίρουμε με φράουλες,
σύμφωνα με το γούστο μας!
Φυλάσσουμε το γλυκό στο ψυγείο,μέχρι να το σερβίρουμε.
Υλικά
4 αβγά
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
ελάχιστο αλάτι
2 κ.σ κρύο νερό
1 κούπα τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα σάλτσα φράουλα ή μαρμελάδα φράουλα
2 κούπες (500ml) κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί με
1/2 κούπας άχνη και
1 κ.σ. πουτίγκα στιγμής (κρέμα στιγμής ΓΙΩΤΗΣ)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα
του μίξερ,ώσπου να πήξει και να αφρατέψει το μείγμα,για περίπου 4 λεπτά.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε διαδοχικά το αλεύρι με το νερό,
ενώ ανακατεύουμε το μείγμα,ελαφρά,με μια σπάτουλα.
Στρώνουμε λαδόχαρτο σε ορθογώνιο ταψί 38x26 εκατοστά,αφού
το βουτυρώσουμε πρώτα.
Βουτυρώνουμε και το λαδόχαρτο.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 175 βαθμούς,μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια
και να ψηθεί το κέικ.
Βγάζουμε από το φούρνο και αναποδογυρίζουμε το ταψί επάνω σε
μεγάλη πετσέτα,την οποία έχουμε πασπαλίσει με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
Αφαιρούμε το λαδόχαρτο.
Τυλίγουμε σε ρολό από τη στενή πλευρά,παίρνοντας μέσα και την πετσέτα.
Αφήνουμε το ρολό να κρυώσει.
Ξετυλίγουμε με προσοχή και απλώνουμε επάνω τη μισή
ποσότητα από τη σάλτσα ή τη μαρμελάδα που θα χρησιμοποιήσουμε.
Απλώνουμε τη χτυπημένη σαντιγί(κρατάμε ένα μέρος για τη
διακόσμηση του κορμού).
Απλώνουμε την υπόλοιπη σάλτσα ή μαρμελάδα.
Τυλίγουμε σε ρολό.
Διακοσμούμε με την υπόλοιπη σαντιγί και γαρνίρουμε με φράουλες,
σύμφωνα με το γούστο μας!
Φυλάσσουμε το γλυκό στο ψυγείο,μέχρι να το σερβίρουμε.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!!!!!!!ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ.Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ(ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ)ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ;;;;;;;;;ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΟΥ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦέη μου,καλησπέρα.
ΔιαγραφήΚρατάω την επιθυμία σου στο μυαλό μου
και με την πρώτη ευκαιρία θα την υλοποιήσω,
να είσαι σίγουρη!!!!
Καλό Σ/Κ από μένα,
Α.