Ονειρεμένο γλυκό!
Υλικά
1 διπλό πακέτα φρυγανιές
κανέλα
για το σιρόπι
11/2 κούπας ζάχαρη
11/2 κούπας νερό
για την κρέμα
11/2 λίτρο γάλα
1/2 κούπας κορν φλάουρ
1 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
500 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί με
1/2 κούπας άχνη ζάχαρη
αμυγδαλάκι φιλέ καβουρντισμένο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα δύο υλικά μας,
μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Ετοιμάζουμε την κρέμα.Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά
σε κατσαρόλα και βράζουμε,μέχρι να πήξει.
Σε ένα ταψί,που να χωράει ακριβώς 1 πακέτο φρυγανιές,
σε κάθε στρώση,βρέχουμε με το σιρόπι και τοποθετούμε
τις φρυγανιές μας.
Πασπαλίζουμε με κανέλα,απλώνουμε πάνω από τις
φρυγανιές τη μισή κρέμα και επαναλαμβάνουμε άλλη
μία φορά τη διαδικασία.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και να στερεοποιηθεί
η κρέμα.Καλύπτουμε με τη σαντιγί και πασπαλίζουμε
με το καβουρντισμένο αμυγδαλάκι.
Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.
Υλικά
1 διπλό πακέτα φρυγανιές
κανέλα
για το σιρόπι
11/2 κούπας ζάχαρη
11/2 κούπας νερό
για την κρέμα
11/2 λίτρο γάλα
1/2 κούπας κορν φλάουρ
1 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
500 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί με
1/2 κούπας άχνη ζάχαρη
αμυγδαλάκι φιλέ καβουρντισμένο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα δύο υλικά μας,
μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Ετοιμάζουμε την κρέμα.Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά
σε κατσαρόλα και βράζουμε,μέχρι να πήξει.
Σε ένα ταψί,που να χωράει ακριβώς 1 πακέτο φρυγανιές,
σε κάθε στρώση,βρέχουμε με το σιρόπι και τοποθετούμε
τις φρυγανιές μας.
Πασπαλίζουμε με κανέλα,απλώνουμε πάνω από τις
φρυγανιές τη μισή κρέμα και επαναλαμβάνουμε άλλη
μία φορά τη διαδικασία.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και να στερεοποιηθεί
η κρέμα.Καλύπτουμε με τη σαντιγί και πασπαλίζουμε
με το καβουρντισμένο αμυγδαλάκι.
Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.
Καλησπερα Αλεκα μου!Ελπιζω να εισαι καλα!Επειδη θελω να φτιαξω αυτο το γλυκακι,θα ηθελα να μου πεις,τη δευτερη στρωση φρυγανιες δεν τη σιροπιαζουμε ε?νομιζω δε χρειαζεται,αλλα σε ρωταω για σιγουρια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω εκ των προτερων!
ace
Καλησπέρα Κατερινάκι.
ΔιαγραφήΚαλά είμαι εσύ τι κάνεις;
Κατερίνα μου και τη δεύτερη στρώση φρυγανιάς θα τη σιροπιάσεις κανονικά όπως και την πρώτη!
Ελπίζω να σας αρέσει το αποτέλεσμα.
Καλό απόγευμα,
Αλέκα
Ok!ευχαριστω!θα σου πω αυριο που θα το δοκιμασουμε τις εντυπωσεις μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλο βραδυ
Αλεξανδρα πως σιροπιάζουμε τις φρυγανιές? τις βουταμε στο σιρόπι? η τις περναμε με κάποιο πινέλο? γιατι φαντάζομαι λασπώνουν πολύ εύκολα
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυγενία μου καλημέρα.
ΔιαγραφήΤις φρυγανιές τις σιροπιάζουμε βουτώντας τες μία μία στο σιρόπι,τόσο όσο να βραχούν χωρίς να γίνουν "λιώμα".
Αν έχεις πείρα δεν είναι κάτι δύσκολο για να το κάνεις αν πάλι δεν έχεις δεν πειράζει σιγά σιγά θα τα καταφέρεις δεν είναι τίποτα!
Καλή επιτυχία,πολύ νόστιμο και εύκολο γλυκό!!!
Α.