Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Δροσερή φρυγανιά με κρέμα

Ονειρεμένο γλυκό!

SV102660

Υλικά
1 διπλό πακέτα φρυγανιές
κανέλα

για το σιρόπι
11/2 κούπας ζάχαρη
11/2 κούπας νερό

για την κρέμα
11/2 λίτρο γάλα
1/2 κούπας κορν φλάουρ
1 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια

500 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί με
1/2 κούπας άχνη ζάχαρη
αμυγδαλάκι φιλέ καβουρντισμένο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα δύο υλικά μας,
μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

SV102644

Ετοιμάζουμε την κρέμα.Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά
σε κατσαρόλα και βράζουμε,μέχρι να πήξει.

SV102645

SV102647

Σε ένα ταψί,που να χωράει ακριβώς 1 πακέτο φρυγανιές,
σε κάθε στρώση,βρέχουμε με το σιρόπι και τοποθετούμε
τις φρυγανιές μας.

SV102648

Πασπαλίζουμε με κανέλα,απλώνουμε πάνω από τις
φρυγανιές τη μισή κρέμα και επαναλαμβάνουμε άλλη
μία φορά τη διαδικασία.

SV102649

SV102651

SV102652

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και να στερεοποιηθεί
η κρέμα.Καλύπτουμε με τη σαντιγί και πασπαλίζουμε
με το καβουρντισμένο αμυγδαλάκι.

SV102664

Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.

SV102659

5 σχόλια:

  1. Καλησπερα Αλεκα μου!Ελπιζω να εισαι καλα!Επειδη θελω να φτιαξω αυτο το γλυκακι,θα ηθελα να μου πεις,τη δευτερη στρωση φρυγανιες δεν τη σιροπιαζουμε ε?νομιζω δε χρειαζεται,αλλα σε ρωταω για σιγουρια.
    Ευχαριστω εκ των προτερων!
    ace

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Κατερινάκι.
      Καλά είμαι εσύ τι κάνεις;

      Κατερίνα μου και τη δεύτερη στρώση φρυγανιάς θα τη σιροπιάσεις κανονικά όπως και την πρώτη!

      Ελπίζω να σας αρέσει το αποτέλεσμα.
      Καλό απόγευμα,
      Αλέκα

      Διαγραφή
  2. Ok!ευχαριστω!θα σου πω αυριο που θα το δοκιμασουμε τις εντυπωσεις μου!
    καλο βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλεξανδρα πως σιροπιάζουμε τις φρυγανιές? τις βουταμε στο σιρόπι? η τις περναμε με κάποιο πινέλο? γιατι φαντάζομαι λασπώνουν πολύ εύκολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευγενία μου καλημέρα.

      Τις φρυγανιές τις σιροπιάζουμε βουτώντας τες μία μία στο σιρόπι,τόσο όσο να βραχούν χωρίς να γίνουν "λιώμα".
      Αν έχεις πείρα δεν είναι κάτι δύσκολο για να το κάνεις αν πάλι δεν έχεις δεν πειράζει σιγά σιγά θα τα καταφέρεις δεν είναι τίποτα!

      Καλή επιτυχία,πολύ νόστιμο και εύκολο γλυκό!!!
      Α.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...