Θα μπορούσα να το πω και τσουρέκι Express
μιας και είναι έτοιμο σε χρόνο μηδέν!!!
Όσο για γεύση…δε σας λέω τίποτα!!!
Υλικά
(για 2 τσουρέκια)
850-950 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. αβγά (5 μεγάλα ή 6 μέτρια)
100 γρ. γάλα χλιαρό
30 γρ. μαγιά ξερή
220 γρ. ζάχαρη
20 γρ. μαχλέπι
9 γρ. κακουλέ
8 γρ. αλάτι
250 γρ. βούτυρο
2 κρόκους για το άλειμμα
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ 850 γρ.από το αλεύρι,τα αβγά,
το γάλα,τη μαγιά,τη ζάχαρη,το μαχλέπι και το κακουλέ.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 2 λεπτά.


Προσθέτουμε το αλάτι και σιγά-σιγά το βούτυρο σε κομματάκια ενώ
ανεβάζουμε την ταχύτητα του μίξερ στο δυνατό.
Χτυπάμε για 5 λεπτά.

Δοκιμάζουμε το ζυμάρι μας με το χέρι.Αν κολλάει προσθέτουμε
σιγά-σιγά όσο επιπλέον αλεύρι χρειάζεται.Χτυπάμε να ενσωματωθεί.


Η ζύμη μας είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει εύκολα από το γάντζο
ζυμώματος του μίξερ και δεν κολλάει σχεδόν καθόλου στο χέρι μας.

Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο μπολ και αφήνουμε
να φουσκώσει το ζυμάρι,περίπου 1 ώρα σε ζεστό περιβάλλον ή
όσο χρειάζεται,μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Χωρίζουμε σε 6 κορδόνια και πλέκουμε τα τσουρέκια μας.

Βάζουμε σε ταψί και αφήνουμε άλλα 30 λεπτά να
σταθούν και να φουσκώσουν πάλι σε ζεστό περιβάλλον.
Αλείφουμε την επιφάνεια των τσουρεκιών με κρόκο και ψήνουμε
στους 170 βαθμούς,σε προθερμασμένο φούρνο,για 30-35 λεπτά
(εξαρτάται πάντα από το φούρνο μας).
Στολίζουμε τα τσουρέκια όπως μας αρέσει…
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!
![DSCN7568_thumb[10] DSCN7568_thumb[10]](http://lh4.ggpht.com/_CgiKnFYIiWY/TcKPJD1ZJVI/AAAAAAAAMWc/zf7SGtDJIQQ/DSCN7568_thumb%5B10%5D_thumb%5B2%5D.jpg?imgmax=800)
μιας και είναι έτοιμο σε χρόνο μηδέν!!!
Όσο για γεύση…δε σας λέω τίποτα!!!
![2_thumb[29] 2_thumb[29]](http://lh6.ggpht.com/_CgiKnFYIiWY/TcKK3LQLoqI/AAAAAAAAMVc/ODMQ8SJxkBs/2_thumb%5B29%5D_thumb%5B3%5D.jpg?imgmax=800)
Υλικά
(για 2 τσουρέκια)
850-950 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. αβγά (5 μεγάλα ή 6 μέτρια)
100 γρ. γάλα χλιαρό
30 γρ. μαγιά ξερή
220 γρ. ζάχαρη
20 γρ. μαχλέπι
9 γρ. κακουλέ
8 γρ. αλάτι
250 γρ. βούτυρο
2 κρόκους για το άλειμμα
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ 850 γρ.από το αλεύρι,τα αβγά,
το γάλα,τη μαγιά,τη ζάχαρη,το μαχλέπι και το κακουλέ.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 2 λεπτά.



Προσθέτουμε το αλάτι και σιγά-σιγά το βούτυρο σε κομματάκια ενώ
ανεβάζουμε την ταχύτητα του μίξερ στο δυνατό.
Χτυπάμε για 5 λεπτά.

Δοκιμάζουμε το ζυμάρι μας με το χέρι.Αν κολλάει προσθέτουμε
σιγά-σιγά όσο επιπλέον αλεύρι χρειάζεται.Χτυπάμε να ενσωματωθεί.


Η ζύμη μας είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει εύκολα από το γάντζο
ζυμώματος του μίξερ και δεν κολλάει σχεδόν καθόλου στο χέρι μας.


Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο μπολ και αφήνουμε
να φουσκώσει το ζυμάρι,περίπου 1 ώρα σε ζεστό περιβάλλον ή
όσο χρειάζεται,μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.


Χωρίζουμε σε 6 κορδόνια και πλέκουμε τα τσουρέκια μας.


Βάζουμε σε ταψί και αφήνουμε άλλα 30 λεπτά να
σταθούν και να φουσκώσουν πάλι σε ζεστό περιβάλλον.

Αλείφουμε την επιφάνεια των τσουρεκιών με κρόκο και ψήνουμε
στους 170 βαθμούς,σε προθερμασμένο φούρνο,για 30-35 λεπτά
(εξαρτάται πάντα από το φούρνο μας).

Στολίζουμε τα τσουρέκια όπως μας αρέσει…
![DSCN7553_thumb[14] DSCN7553_thumb[14]](http://lh5.ggpht.com/_CgiKnFYIiWY/TcKPHhkIaRI/AAAAAAAAMWU/Qdv2fUU-MbU/DSCN7553_thumb%5B14%5D_thumb%5B2%5D.jpg?imgmax=800)
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!
![DSCN7568_thumb[10] DSCN7568_thumb[10]](http://lh4.ggpht.com/_CgiKnFYIiWY/TcKPJD1ZJVI/AAAAAAAAMWc/zf7SGtDJIQQ/DSCN7568_thumb%5B10%5D_thumb%5B2%5D.jpg?imgmax=800)
φαίνεται πολύ ωραίο θα το δοκιμάσω μπράβο για το blog σου σήμερα το ανακάλυψα και σκοπεύω να σε ακολουθώ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή ανάσταση επίσης από Θεσσαλονίκη
Έλσα
Καλημέρα Ελσα και καλοσώρισες!!!!
ΔιαγραφήΕλπίζω να ευχαριστηθείς το αποτέλεσμα της συνταγής.
Απλά θα προσέξεις το αλεύρι σου να το ρίχνεις σταδιακά έτσι ώστε να πετυχεις μια όμορφη ζύμη!!!
Καλή Ανάσταση κι από μένα
Α.
Έβαλα σκληρό αλεύρι για τσουρέκια, λές να αποτύχουν?
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα είχα κάνει πέρυσι και ήταν πολύ πετυχημένα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦέτος, επειδή έπρεπε να κάνω 4 τσουρέκια είπα να κάνω αυτή την συνταγή και μια "του εμπορίου" (από αυτές που κυκλοφορούν στα super market με αλεύρια - βούτυρα κτλ).
Μπορώ να πω με βεβαιότητα πως και οι δύο συνταγές πέτυχαν. Όμως εγώ (και όχι μόνο) προτιμώ να τρώω το τσουρέκι ΑΥΤΗΣ της συνταγής...
Τώρα πρέπει να μάθω να κάνω σωστή πλεξούδα... :D :D :D
Τα έφτιαξα για τους δικούς μου το Πάσχα και τους αρέσανε πάρα πολύ, ήταν πολύ πετυχημένα. Μόνο που δυστυχώς έφτιαξα τα κορδόνια αρκετά λεπτά και μακριά και τα τσουρέκια βγήκανε μεγάλα σε μήκος και δεν φουσκώσανε όπως δείχνεις στην φωτογραφία, ΑΛεξάνδρα μου, αλλά από γεύση ήταν τέλεια, άρεσαν σε όλους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλεξανδρα μου μολις σημερα σε ανακαλυψα ψαχνοντας να βρω συνταγη για τσουρεκια.Το αλευρι πρεπει να ειναι οπωσδηποτε για ολες τις χρησεις?
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγω εχω ενα μικρο προβληματακι και θα ηθελα λιγη βοηθεια. Εχω φτιαξει την ζυμη αλλα ενα 45λεπτο τωρα δεν εχει φουσκωσει ουτε ποντο. Τι φταιει και τι μπορω να κανω?
ΑπάντησηΔιαγραφήΤυχαία βρήκα τη συνταγή σου και ενώ έχω κάνει πολλά τσουρέκια αυτη η συνταγή είναι μακράν η καλυτερη χίλια μπράβο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή