Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Λεμονάδα

(Λε)μοναδική!!!!!
SV103289

Υλικά
1ο μείγμα
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό

2ο μείγμα
1 1/2 κούπα χυμό λεμονιού
5 κούπες νερό

Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το 1ο μείγμα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε
μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

SV108097_thumb[3]

Στύβουμε τα λεμόνια.

SV102917_thumb2

Ανακατεύουμε σε κανάτα το 2ο μείγμα και προσθέτουμε
το σιρόπι της ζάχαρης.
Η λεμονάδα μας είναι έτοιμη.
Τη φυλάζουμε αεροστεγώς κλεισμένη στο ψυγείο.

SV103268

Όταν πρόκειται να την σερβίρουμε περνάμε με λεμόνι την άκρη του ποτηριού
και το βουτάμε στη ζάχαρη.
Στολίζουμε με φέτες από λεμόνι.
Σερβίρουμε τη λεμονάδα κρύα από το ψυγείο!!!

SV103287

2 σχόλια:

  1. Τρομερή η λεμονάδα, αν και προσωπικά την προτιμώ ένα τσικ πιο ξινή. Θα την ξαναφτιάξω σίγουρα πολλές φορές! Δροσιστική και αν και απλό, εντυπωσιακό και το σερβίρισμα που προτείνεις. Αναρωτιέμαι αν θα ταίριαζε λίγο τζιντζερ ή μερικά φύλλα δυόσμου. Τι λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σιρόπι Αλεξάνδρα δεν το βράζεις; Διατηρείται αρκετές μέρες στο ψυγείο;Γεωργία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...