Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Μια αλλιώτικη “Κρέμα καραμελέ “

Σας αρέσει η κρέμα καραμελέ,αλλά
δεν μπορείτε τα πολλά αβγά…
Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και
θα με θυμηθείτε!!!


SV103496

Υλικά
για την καραμέλα
160 γρ.άχνη
100 ml.βραστό νερό

για την κρέμα
1 ζαχαρούχο γάλα(395 γρ.)
2 φορές το κουτί από το ζαχαρούχο γάλα πλήρες ή και light
3 αβγά
2-3 βανίλιες

Εκτέλεση
για την κρέμα
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά της κρέμας στο μπλέντερ
και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά.

SV103448 

για την καραμέλα
Βάζουμε τη ζάχαρη σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο
και τη λιώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
Χρησιμοποιώντας ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε
κατά διαστήματα.

SV103449

Όταν η ζάχαρη γίνει σκούρο,καστανό σιρόπι,
προσθέτουμε προσεκτικά το ζεστό νερό και
ανακατεύουμε,μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

SV103450

SV103453

SV103456

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε φόρμα
με διάμετρο 20εκ.Γέρνουμε τη φόρμα να πάει παντού
το σιρόπι.

SV103458

Αδειάζουμε μέσα στη φόρμα το μείγμα της κρέμας.
 
SV103462

Τοποθετούμε τη φόρμα μέσα σε ταψί με ζεστό νερό
(έχουμε το ταψί με το νερό μέσα στο φούρνο όση
ώρα τον προθερμαίνουμε).

SV103466

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους
200 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά.

SV103468

Όταν ψηθεί το γλυκό,το βγάζουμε από το ταψί και το
αφήνουμε να κρυώσει.

SV103469

Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον έξι ώρες.
Είναι καλύτερα να το φτιάξουμε από το προηγούμενο βράδυ,
για να μείνει στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

SV103483 

Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και αφήνουμε να πέσει μαζί και
όλο το σιρόπι.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

SV103492

5 σχόλια:

  1. Ποιά από τις δύο είναι καλύτερη, η πρώτη απλά με τόσα αυγά που έχει δεν είναι και οικονομική! Ποιά να δοκιμάσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα καλή μου φίλη.
      Για μένα και οι δύο είναι εξαιρετικές γι'αυτό και τις εχω ανεβάσει στη σελίδα μου.
      Από κει και πέρα ο καθένας επιλέγει ποια από τις 2 θα φτιάξει με τα δικά του κριτίρια.
      Θέλει κάτι χωρίς αβγά..
      Θέλει κάτι οικονομικό..
      Θέλει κάτι όχι πολύ μεγάλο γιατί θα το φτιάξει για λίγα άτομα...
      Διαλέγεις και παίρνεις....
      Καταλαβαίνεις....

      Πάντως αν σου αρέσει η κρέμα καραμελέ θα μείνεια,θέλω να πιστεύω ,απόλυτα ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα και των 2 συνταγών.

      Να έχεις μια όμορφη μέρα
      Α.

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι σχετικά με την καραμέλα. Δεν ειναι πολυ ρευστή η καραμέλα όταν βάζουμε τα μείγμα του γάλακτος; Δηλαδη μπαίνει μέσα στο γάλα η καραμέλα;

    Τουλάχιστον έτσι φαίνεται στη φωτογραφία. Δεν πειράζει να ενωθούν τα δυο μείγμα τα;

    Ευχαριστώ πολυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα κι από μένα.

      Η καραμέλα δεν είναι ρευστή με την έννοια οτι τρέχει είναι έτσι όπως πρέπει!!!

      Δεν μπαίνει μέσα στο γάλα έτσι γίνεται μόνο επιφανειακά..
      Δεν μπορώ να σου δώσω να το καταλάβεις διαφορετικά,θα πρέπει να το φτιάξεις κάποια στιγμή για να το δεις και μόνη σου!

      Καλή συνέχεια,
      Α.

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα σας,

    Έχω φτιάξει και τις δυο καραμέλες και τη βρήκα και αυτη πολυ ωραία. Κάτι που προσεξα δεν ξέρω αν ειναι μόνο στη δικη μου καραμέλα αυτη με τα λίγα αυγά γίνεται πιο σκούρα και στη γεύση μυρίζει πιο πολυ καραμέλα γιατι αναμειχθηκε και λίγη καραμέλα εσωτερικά της κρεμας και αλλάζει λίγο η γεύση της κλασικής καραμελας που ξέρουμε. Πάντως ειναι και αυτη ωραία. Δεν ξέρω αν βοηθησα αυτούς που εναι σε δίλημμα μεταξύ της μας και της άλλης.

    Ευχαριστώ
    Μαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...