Σας αρέσει η κρέμα καραμελέ,αλλά
δεν μπορείτε τα πολλά αβγά…
Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και
θα με θυμηθείτε!!!
Υλικά
για την καραμέλα
160 γρ.άχνη
100 ml.βραστό νερό
για την κρέμα
1 ζαχαρούχο γάλα(395 γρ.)
2 φορές το κουτί από το ζαχαρούχο γάλα πλήρες ή και light
3 αβγά
2-3 βανίλιες
Εκτέλεση
για την κρέμα
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά της κρέμας στο μπλέντερ
και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά.
για την καραμέλα
Βάζουμε τη ζάχαρη σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο
και τη λιώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
Χρησιμοποιώντας ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε
κατά διαστήματα.
Όταν η ζάχαρη γίνει σκούρο,καστανό σιρόπι,
προσθέτουμε προσεκτικά το ζεστό νερό και
ανακατεύουμε,μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε φόρμα
με διάμετρο 20εκ.Γέρνουμε τη φόρμα να πάει παντού
το σιρόπι.
Αδειάζουμε μέσα στη φόρμα το μείγμα της κρέμας.
Τοποθετούμε τη φόρμα μέσα σε ταψί με ζεστό νερό
(έχουμε το ταψί με το νερό μέσα στο φούρνο όση
ώρα τον προθερμαίνουμε).
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους
200 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Όταν ψηθεί το γλυκό,το βγάζουμε από το ταψί και το
αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον έξι ώρες.
Είναι καλύτερα να το φτιάξουμε από το προηγούμενο βράδυ,
για να μείνει στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και αφήνουμε να πέσει μαζί και
όλο το σιρόπι.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
δεν μπορείτε τα πολλά αβγά…
Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και
θα με θυμηθείτε!!!
Υλικά
για την καραμέλα
160 γρ.άχνη
100 ml.βραστό νερό
για την κρέμα
1 ζαχαρούχο γάλα(395 γρ.)
2 φορές το κουτί από το ζαχαρούχο γάλα πλήρες ή και light
3 αβγά
2-3 βανίλιες
Εκτέλεση
για την κρέμα
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά της κρέμας στο μπλέντερ
και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά.
για την καραμέλα
Βάζουμε τη ζάχαρη σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο
και τη λιώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
Χρησιμοποιώντας ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε
κατά διαστήματα.
Όταν η ζάχαρη γίνει σκούρο,καστανό σιρόπι,
προσθέτουμε προσεκτικά το ζεστό νερό και
ανακατεύουμε,μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε φόρμα
με διάμετρο 20εκ.Γέρνουμε τη φόρμα να πάει παντού
το σιρόπι.
Αδειάζουμε μέσα στη φόρμα το μείγμα της κρέμας.
Τοποθετούμε τη φόρμα μέσα σε ταψί με ζεστό νερό
(έχουμε το ταψί με το νερό μέσα στο φούρνο όση
ώρα τον προθερμαίνουμε).
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους
200 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Όταν ψηθεί το γλυκό,το βγάζουμε από το ταψί και το
αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον έξι ώρες.
Είναι καλύτερα να το φτιάξουμε από το προηγούμενο βράδυ,
για να μείνει στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και αφήνουμε να πέσει μαζί και
όλο το σιρόπι.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ποιά από τις δύο είναι καλύτερη, η πρώτη απλά με τόσα αυγά που έχει δεν είναι και οικονομική! Ποιά να δοκιμάσω;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα καλή μου φίλη.
ΔιαγραφήΓια μένα και οι δύο είναι εξαιρετικές γι'αυτό και τις εχω ανεβάσει στη σελίδα μου.
Από κει και πέρα ο καθένας επιλέγει ποια από τις 2 θα φτιάξει με τα δικά του κριτίρια.
Θέλει κάτι χωρίς αβγά..
Θέλει κάτι οικονομικό..
Θέλει κάτι όχι πολύ μεγάλο γιατί θα το φτιάξει για λίγα άτομα...
Διαλέγεις και παίρνεις....
Καταλαβαίνεις....
Πάντως αν σου αρέσει η κρέμα καραμελέ θα μείνεια,θέλω να πιστεύω ,απόλυτα ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα και των 2 συνταγών.
Να έχεις μια όμορφη μέρα
Α.
Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι σχετικά με την καραμέλα. Δεν ειναι πολυ ρευστή η καραμέλα όταν βάζουμε τα μείγμα του γάλακτος; Δηλαδη μπαίνει μέσα στο γάλα η καραμέλα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤουλάχιστον έτσι φαίνεται στη φωτογραφία. Δεν πειράζει να ενωθούν τα δυο μείγμα τα;
Ευχαριστώ πολυ :)
Καλησπέρα κι από μένα.
ΔιαγραφήΗ καραμέλα δεν είναι ρευστή με την έννοια οτι τρέχει είναι έτσι όπως πρέπει!!!
Δεν μπαίνει μέσα στο γάλα έτσι γίνεται μόνο επιφανειακά..
Δεν μπορώ να σου δώσω να το καταλάβεις διαφορετικά,θα πρέπει να το φτιάξεις κάποια στιγμή για να το δεις και μόνη σου!
Καλή συνέχεια,
Α.
Καλησπέρα σας,
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω φτιάξει και τις δυο καραμέλες και τη βρήκα και αυτη πολυ ωραία. Κάτι που προσεξα δεν ξέρω αν ειναι μόνο στη δικη μου καραμέλα αυτη με τα λίγα αυγά γίνεται πιο σκούρα και στη γεύση μυρίζει πιο πολυ καραμέλα γιατι αναμειχθηκε και λίγη καραμέλα εσωτερικά της κρεμας και αλλάζει λίγο η γεύση της κλασικής καραμελας που ξέρουμε. Πάντως ειναι και αυτη ωραία. Δεν ξέρω αν βοηθησα αυτούς που εναι σε δίλημμα μεταξύ της μας και της άλλης.
Ευχαριστώ
Μαρια