Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Μπαμπάς…χωρίς ρούμι

Ο πιο “γλυκούλης”μπαμπάς του κόσμου!!!

Συνταγές..3

Υλικά
1 κούπα ζάχαρη
5 αβγά
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα αλεύρι
1 φακελάκι (20 γρ.) baking powder
χυμό από ένα μεγάλο πορτοκάλι

για το σιρόπι
2 κούπες νερό
1 1/2 κούπας ζάχαρη

1 κούπα γάλα
2-3 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο
σαντιγί για το στόλισμα
φιστίκι Αιγίνης (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ 3-4 λεπτά
στη δυνατή ταχύτητα να αφρατέψουν.

DSCN6541

DSCN6546

Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα 25 εκ. και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

DSCN6527

DSCN6572

Αφήνουμε το γλυκό μας να σταθεί για λίγο και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά (μετράμε το χρόνο από την
ώρα που αρχίζει να βράζει το μείγμα).
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το γάλα.
Ανακατεύουμε και αδειάζουμε όμορφα πάνω στο κέικ.

DSCN6573

Αφήνουμε να τραβήξει όλο το σιρόπι και να κρυώσει εντελώς.

DSCN6574

Σε ένα μικρό σκεύος βάζουμε και ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα μας.
Την περνάμε από λεπτή σίτα ή το μούλτι για να είναι λεία.

DSCN6623
Με ένα πινέλο αλείφουμε με μαρμελάδα το γλυκό μας γύρω-γύρω.
DSCN6625 

Με ένα μαχαίρι κάνουμε μια βαθιά χαρακιά γύρω από τον μπαμπά μας.
Ανασηκώνοντας λίγο με τη βοήθεια του μαχαιριού και γεμίζουμε με σαντιγί.

DSCN6627

DSCN6628

Με την υπόλοιπη σαντιγί στολίζουμε το γλυκό μας και από επάνω.
Πασπαλίζουμε με φιστίκι Αίγινας και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.
DSCN6657

ΣΗΜ:Η παραπάνω συνταγή είναι μια εύκολη παραλλαγή για μπαμπά και όχι η
γνωστή συνταγή του μπαμπά με ζύμη σαβαρέν.

DSCN6689

7 σχόλια:

  1. Είναι υπέροχο και πολύ πολύ εύκολο!
    Πολύ ζουμέρο και αφράτο!
    Να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλεξανδρακι μου για χιλιοστή φορα ΕΓΡΑΨΕΣ τοσο αφρατο με τοσο τελεια γευση και η σαντιγί του ταιριάζει τοσο πολυ! Εγινε αγαπημενο μου γλυκο !!
    Ελενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΓΗΚΕ ΤΕΛΕΙΟ ΣΕ ΓΕΥΣΗ,
    ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΕΨΕ ΤΟ ΞΕΦΟΡΜΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΧΑΛΑΣΕ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ. ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΜΩΣ !!!!!!!!!!
    ΤΟ ΣΥΝΙΣΤΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το γλυκο αυτο ειναι το αγαπημενο μας.προσθετουμε ξυσμα πορτοκαλι μαζι με τον χυμο και αλλαζουμε λιγο τον τροπο που το σιροπιαζουμε.ειναι απεριγραπτη γευση και αρωμα.Πολλα μπραβο !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...