Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Κέικ ζέμπρα


...και εντυπωσιάστε!!!

Συνταγές..10

Υλικά
240 ml. Sprite (αναψυκτικό)
240 ml. ηλιέλαιο καλής ποιότητας
400 γρ. αλεύρι
250 γρ. ζάχαρη
5 αβγά
3 κ.γ. baking powder (κοφτά)
3 βανίλιες

2 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. επιπλέον αλεύρι

Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε αλεύρι με baking.

DSCN5683

Χτυπάμε αβγά με ζάχαρη να ενωθούν και να αφρατέψουν.

DSCN5684

Προσθέτουμε στο μείγμα 1/4 από το καθένα από τα υπόλοιπα υλικά.
Αλεύρι,

DSCN5691

λάδι,

DSCN5686 
Sprite.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας (άλλες 3 φορές
από 1/4).

DSCN5689

Τέλος,προσθέτουμε τις βανίλιες και χτυπάμε λίγο ακόμη να ενωθούν με
το μείγμα.

DSCN5694

Χωρίζουμε στη μέση και βάζουμε στο ένα τις 2 κ.σ. επιπλέον
αλεύρι και στο άλλο τις 2 κ.σ. κακάο.Ανακατεύουμε.

DSCN5695

Σε καλά βουτυρωμένη φόρμα 26 εκ. βάζουμε 2 κουταλιές από το λευκό μείγμα,

DSCN5697

αφήνουμε να απλώσει ελαφρά και βάζουμε στο κέντρο του 2 κουταλιές
από το καφέ μείγμα.
Συνεχίζουμε να βάζουμε με τον ίδιο τρόπο εναλλάξ τα μείγματα μέχρι να
τελειώσουν.

DSCN5698

Όταν τελειώσουμε,το ταψί μας θα πρέπει να έχει αυτήν την εικόνα.

DSCN5699

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 περίπου
λεπτά ή ώσπου να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα αν τη βυθίσουμε
στο κέντρο του κέικ.

DSCN5700

Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει
εντελώς.

DSCN5460

2 σχόλια:

  1. σίγουρη επιτυχία και πολύ εντυπωσιακό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χορταίνει και το μάτι και το στομάχι ;) ειναι φανταστικό Αλεξανδρακι !!!!
    Ελενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...