Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Kασερόπιτα της στιγμής

Μία τόσο απλή πιτούλα,μετατρέπεται σε
αριστοτέχνημα, αν την πλέξουμε με τον
παρακάτω τρόπο…έναν τρόπο εξαιρετικά
διαδεδομένο στο διαδίκτυο.
 

SV106052

Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
αλλαντικά τις προτίμησής σας(εγώ χρησιμοποιώ
σαλάμι μπύρας ή καπνιστή γαλοπούλα CRETA FARM)
ποικιλία κίτρινων τυριών (τριμμένα)
πράσινη πιπεριά σε ροδέλες

Εκτέλεση
Ανοίγουμε το φύλλο και το κόβουμε δεξιά και αριστερά από τη μακριά
του πλευρά σε 8 λοξά κομμάτια,όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

 SV106029

Αραδιάζουμε στο κέντρο κομμένα ακατάστατα τα κομμάτια του αλλαντικού
που επιλέξαμε.

SV106031

Σκεπάζουμε με μπόλικα τριμμένα τυριά.

SV106032

Προσθέτουμε και τα κομμάτια της πράσινης πιπεριάς.

SV106033

Ενώνουμε μεταξύ τους,τα πρώτα κομμάτια της κάθε πλευράς,
όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

SV106035

Αρχίζουμε να πλέκουμε δεξιά και αριστερά
με τα υπόλοιπα κομμάτια που μας έχουν μείνει.

SV106036

 SV106037

 SV106038

SV106039

SV106040

SV106041

Όταν ολοκληρώσουμε το πλέξιμο,τοποθετούμε την πίτα σε αντικολλητικό ταψί
και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου
30 λεπτά,μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα.

SV106042

Βγάζουμε και σερβίρουμε αμέσως.

SV106053

3 σχόλια:

  1. Geia sou Alexandra molia anakalupsa ti selida sou kai einai teleia! Ginete na etoimasoume ti kaseropita kai prin tin psisoume na tin valoume stin katapsuksi? Efxaristo! Georgia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Γεωργία μου.

      Σ'ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λογάκια που μου γράφεις.

      Γεωργία μου δεν ξέρω αν το γνωρίζεις,αλλά κατεψυγμένα τρόφιμα που αποψύχονται καλό είναι να μην μπαίνουν ξανά στην κατάψυξη.

      Σε διαφορετική περίπτωση η πιτούλα δεν θα είχε κανένα άλλο λόγο να μην μπορεί να καταψυχθεί για να χρησιμοποιηθεί αργότερα...

      Αυτά από μένα.

      Εύχομαι να σε βλέπουμε συχνά στο εξής....
      Καλό απόγευμα από μένα,
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  2. Αγαπητή Αλεξάνδρα,
    υπέροχο και νοστιμότατο το blog σου.
    μόλις δοκιμάσαμε την κασερόπιτα της στιγμής είναι πραγματικά
    υπέροχη, ευχαριστούμε πολύ για την "έμπνευση" !

    Ράνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...