Λιώνουν για...χάρη σας!!!
Υλικά
110 γρ. σκόνη αμύγδαλο ή αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα
200 γρ. άχνη
90 γρ. ασπράδια
25 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
μερικές σταγόνες εσάνς βανίλιας ή πορτοκαλιού (προαιρετικά)
για τη ganache
80 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
90 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Αφήνουμε τα ασπράδια των αβγών ένα βράδυ εκτός ψυγείου.
Την επόμενη μέρα βάζουμε τη σκόνη του αμυγδάλου στο μούλτι
μαζί με την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά να ανακατευτούν.
Αν θέλουμε,προσθέτουμε μερικές σταγόνες από την εσάνς της επιλογής μας.
Αν θέλουμε,κοσκινίζουμε το μείγμα για να είναι πιο αφράτο.
Αφήνουμε στην άκρη.
Αν δε βρούμε σκόνη αμυγδάλου,χτυπάμε στο μούλτι ασπρισμένα
αμύγδαλα,μέχρι να γίνουν σκόνη.
Συνεχίζουμε όπως περιγράφω παραπάνω.
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τα ασπράδια και χτυπάμε για λίγο
μέχρι να αφρίσουν(ΠΡΟΣΟΧΗ!δε χτυπάμε πολύ).
Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και χτυπάμε
μέχρι η μαρέγκα μας να στέκεται και να σχηματίζει κορυφές.
Μέσα στο μπολ με τη μαρέγκα προσθέτουμε σε 2 δόσεις το στερεό μείγμα.
Ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά με μια σπάτουλα.
Πρέπει να προσέξουμε πολύ στο ανακάτεμα.Εκεί κρύβεται το μυστικό για
την επιτυχία του γλυκού.Όπως μάλιστα λένε χαρακτηριστικά οι ειδικοί:δεν
πρέπει να ανακατέψουμε τα υλικά μας πάνω από 50 φορές!!!
Αδειάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσια μύτη
και βγάζουμε τμήματα ζύμης επάνω σε λαδόκολλα.
Τα μπισκότα μας πρέπει να έχουν μια σχετική απόσταση μεταξύ
τους και το μέγεθος τους δεν πρέπει να ξεπερνά το 1-1.5 εκ.
Αφήνουμε να σταθούν μέσα στο ταψί για τουλάχιστον μισή ώρα,ώστε
να σχηματίσουν μια κρούστα στην επιφάνειά τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς για
περίπου 15-20 λεπτά.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο ταψί.
Τα αφαιρούμε προσεκτικά και τα γεμίζουμε με την ganache που στο μεταξύ
έχουμε ετοιμάσει και έχουμε αφήσει να κρυώσει ελαφρά.
Αφήνουμε να σταθούν για λίγο και σερβίρουμε.
Αν δεν πρόκειται να τα σερβίρουμε αμέσως,δεν τα γεμίζουμε.Απλά
τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο.
Για να φτιάξουμε τη γέμιση:
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι.
Μόλις ζεσταθεί,τη ρίχνουμε στο μπολ με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
Αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί και μετά ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
απαλά,για να γίνει η σοκολάτα μας γυαλιστερή.
ΣΗΜ:Αν θέλουμε να κάνουμε πολύχρωμα macarons,όταν ετοιμάσουμε
τη ζύμη τη χωρίζουμε σε όσα μέρη θέλουμε και χρωματίζουμε με χρώματα
ζαχαροπλαστικής.
Μπορούμε να τα γεμίσουμε και με πολλές άλλες γεύσεις,ανάλογα πάντα με
το γούστο μας.
Η παραπάνω συνταγή βγάζει 18 macarons.
Καλό είναι να καταναλώνονται γρήγορα για να είναι φρέσκα και τραγανά!
Υλικά
110 γρ. σκόνη αμύγδαλο ή αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα
200 γρ. άχνη
90 γρ. ασπράδια
25 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
μερικές σταγόνες εσάνς βανίλιας ή πορτοκαλιού (προαιρετικά)
για τη ganache
80 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
90 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Αφήνουμε τα ασπράδια των αβγών ένα βράδυ εκτός ψυγείου.
Την επόμενη μέρα βάζουμε τη σκόνη του αμυγδάλου στο μούλτι
μαζί με την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά να ανακατευτούν.
Αν θέλουμε,προσθέτουμε μερικές σταγόνες από την εσάνς της επιλογής μας.
Αν θέλουμε,κοσκινίζουμε το μείγμα για να είναι πιο αφράτο.
Αφήνουμε στην άκρη.
Αν δε βρούμε σκόνη αμυγδάλου,χτυπάμε στο μούλτι ασπρισμένα
αμύγδαλα,μέχρι να γίνουν σκόνη.
Συνεχίζουμε όπως περιγράφω παραπάνω.
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τα ασπράδια και χτυπάμε για λίγο
μέχρι να αφρίσουν(ΠΡΟΣΟΧΗ!δε χτυπάμε πολύ).
Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και χτυπάμε
μέχρι η μαρέγκα μας να στέκεται και να σχηματίζει κορυφές.
Μέσα στο μπολ με τη μαρέγκα προσθέτουμε σε 2 δόσεις το στερεό μείγμα.
Ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά με μια σπάτουλα.
Πρέπει να προσέξουμε πολύ στο ανακάτεμα.Εκεί κρύβεται το μυστικό για
την επιτυχία του γλυκού.Όπως μάλιστα λένε χαρακτηριστικά οι ειδικοί:δεν
πρέπει να ανακατέψουμε τα υλικά μας πάνω από 50 φορές!!!
Αδειάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσια μύτη
και βγάζουμε τμήματα ζύμης επάνω σε λαδόκολλα.
Τα μπισκότα μας πρέπει να έχουν μια σχετική απόσταση μεταξύ
τους και το μέγεθος τους δεν πρέπει να ξεπερνά το 1-1.5 εκ.
Αφήνουμε να σταθούν μέσα στο ταψί για τουλάχιστον μισή ώρα,ώστε
να σχηματίσουν μια κρούστα στην επιφάνειά τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς για
περίπου 15-20 λεπτά.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο ταψί.
Τα αφαιρούμε προσεκτικά και τα γεμίζουμε με την ganache που στο μεταξύ
έχουμε ετοιμάσει και έχουμε αφήσει να κρυώσει ελαφρά.
Αφήνουμε να σταθούν για λίγο και σερβίρουμε.
Αν δεν πρόκειται να τα σερβίρουμε αμέσως,δεν τα γεμίζουμε.Απλά
τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο.
Για να φτιάξουμε τη γέμιση:
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι.
Μόλις ζεσταθεί,τη ρίχνουμε στο μπολ με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
Αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί και μετά ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
απαλά,για να γίνει η σοκολάτα μας γυαλιστερή.
ΣΗΜ:Αν θέλουμε να κάνουμε πολύχρωμα macarons,όταν ετοιμάσουμε
τη ζύμη τη χωρίζουμε σε όσα μέρη θέλουμε και χρωματίζουμε με χρώματα
ζαχαροπλαστικής.
Μπορούμε να τα γεμίσουμε και με πολλές άλλες γεύσεις,ανάλογα πάντα με
το γούστο μας.
Η παραπάνω συνταγή βγάζει 18 macarons.
Καλό είναι να καταναλώνονται γρήγορα για να είναι φρέσκα και τραγανά!
Wow!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήTέλειαααααααα!
Φαίνονται καταπληκτικά! Θα προσπαθήσω να τα πετύχω σίγουρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπάρχει κανένα μυστικό επιτυχίας για τα macarons? Γιατί όσες φορές δοκίμασα να φτιάξω απογοητεύτηκα εντελώς..
Ελίνα μου,καλησπέρα.
ΔιαγραφήΔεν κάνω καλή μου κάτι παραπάνω από αυτά που γράφω,μια χαρά μου βγαίνουν και να σκεφτείς ότι δεν τα φτιάχνω και συχνά γιατί δεν από τα γλυκά που μου αρέσουν.
Δεν έχω κάποιο μυστικό!
Ακολούθησε τις οδηγίες και θα σου βγουν ακριβώς τα ίδια.
Καλή επιτυχία
Αλεξ.