Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Κεφτεδάκια μυρωδάτα με άσπρη σάλτσα

Τι βάζω;;;
Τον πατέρα μου και τη μάνα μου βάζω!
Και με sauce!!!
Για να γλιστράει!!!

DSC_0057

Υλικά
για τα κεφτεδάκια
750 γρ.κιμά μοσχαρίσιο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 ξερά κρεμμύδια στον τρίφτη
2 αβγά
3-4 κ.σ. νιφάδες βρώμης(κουάκερ)
1-2 κ.σ. ξίδι
1 καπάκι(του μπουκαλιού ούζου) με ούζο
2 κ.σ. δυόσμο ξερό
1 ½ κ.σ. ρίγανη ξερή
1 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/8 κ.γ.κύμινο
½ κ.γ. σόδα φαγητού
1/2 κ.γ. πάπρικα πικάντικη
αλάτι,πιπέρι

για την πρώτη σάλτσα2 κ.σ.βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι
1 κούπα ζωμό βοδινού(αν έχουμε δικό μας καλύτερα,αλλιώς φτιάχνουμε με μια κούπα νερό βραστό και ½ κύβο βοδινού)
αλατάκι,άσπρο πιπέρι
άνηθο
1/8 κ.γ.μοσχοκάρυδο

για τη δεύτερη σάλτσα90 γρ. τυρι κρεμα
250 ml. κρέμα γάλακτος light
αλάτι,άσπρο  πιπερι
άνηθο ή μαϊντανό


Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή ακόμη καλύτερα όλη νύχτα.

DSC_0044
Πλάθουμε κεφτεδάκι και τα αραδιάζουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις πάνω κάτω στους
180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

DSC_0045

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τις 2 σάλτσες.
Για την πρώτη.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει,προσθέτουμε το αλεύρι,
ανακατεύουμε και ρίχνουμε  το ζωμό και τα μυρωδικά.
Όταν πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

DSC_0046

Για τη δεύτερη σάλτσα
Σε άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το τυρί κρέμα σε σιγανή φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα
γάλακτος,αλάτι,άσπρο πιπέρι,λίγο άνηθο ή μαϊντανό.

DSC_0048

Ενώνουμε τις δύο σάλτσες και περιχύνουμε τα κεφτεδάκια!

DSC_0055

Τη συνταγή μού έστειλε η φίλη μου Άννα Μαρία.

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...