Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Tο Ιμάμ της Αλέκας

Η δική μου,απλή,αλλά πεντανόστιμη
εκδοχή για το φαγητό αυτό.


image

Υλικά
2 μελιτζάνες
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
2-3 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε καρεδάκια
1-2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετάκια
1/2 κούπας μαϊντανό
3/4 κούπας λάδι
τυρί φέτα
1-2 πατάτες(προαιρετικά)

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με βραστό νερό βουτάμε για λίγο τις ντομάτες
για να ξεφλουδιστούν εύκολα και τις κόβουμε σε καρεδάκια.
Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τρίβουμε τη
φέτα με το χέρι μας.Η ποσότητα δεν είναι συγκεκριμένη.
Μπορούμε να βάλουμε όση μας αρέσει.

SV108256

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες.
Τις κόβουμε κάθετα στη μέση.

SV108253

Τις αραδιάζουμε στην κατσαρόλα που θα τις μαγειρέψουμε.

SV108252

Αδειάζουμε τη γέμιση επάνω στις μελιτζάνες μας,αφού
πρώτα τις αλατίσουμε ελαφρά.Εάν θέλουμε κόβουμε
και μία με δύο πατάτες,τις οποίες τοποθετούμε ανάμεσα
στις μελιτζάνες.

SV108257

Σιγοβράζουμε το φαγητό μας μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να
μελώσει το ζουμάκι.
Αφαιρώντας το τυρί η συνταγή γίνεται νηστίσιμη!

image

4 σχόλια:

  1. Δεν ειχα ξανα φαει Ιμαμ Αλεξανδρα μου (κι ομως!) κ ειπα να πρωτο δοκιμασω φτιαχνοντας το δικο σου!
    Πραγματικα ο πηχης μπηκε πολυ ψηλα εξαρχης!! Φοβερα γευστικο φαγητο!! Απλο, ευκολο, υγιεινο..κ πολυ μα πολυ γευστικο!!
    Μπηκε κ αυτο στα αγαπημενα μου!!
    Σ'ευχαριστουμε πολυ για την τοσο, ακομα μια, πετυχημενη συνταγη σου!
    Σε φιλω πολυ!
    Εβιτα

    P.S. Το μαγειρεψα με νηστισιμη φετα..super!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι Εβίτα μου που σου άρεσε το φαγάκι μου.
      Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για τα τόσο ευγενικά σου σχόλια!
      Σου εύχομαι τα καλύτερα.

      Καλό απόγευμα,
      Α.

      Διαγραφή
  2. Γίνονται και στο φούρνο, αντί να σιγοβραστούν στην κατσαρόλα; Αν ναι, στους πόσους βαθμούς; Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα,
      και βέβαια γίνεται και στο φούρνο το συγκεκριμένο φαγάκι.
      Σε γάστρα ή κατσαρόλα που σκεπάζει στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να μελώσει η σάλτσα!!
      Καλή επιτυχία!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...