Print Friendly and PDF

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Κέικ:Σοκολατο-μαρέγγας!!!!

Ένα ονειρεμένο κέικ σιροπιασμένο,αφράτο και ζουμερό
καλυμμένο με
μαρέγγα.
Μια καταπληκτική συνταγή από τη μακρινή Γεωργία!!!!
SV108409

Υλικά
6 κρόκοι αυγών
1 φλιτζάνι ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο μαλακό
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 μπέικιν
1 ποτήρι γάλα
2 κούπες αλεύρι

για τη μαρέγγα6 ασπράδια
1 φλιτζάνι ζάχαρη

για το σιρόπι σοκολάτας10 κουταλιές της σούπας γάλα ή 3/4 κούπας
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ή 1/2 κούπα
8 κουταλιές της σούπας κακάο ή 1/2 κούπα
300 γρ. βούτυρο

ΕκτέλεσηΧωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.

SV108376

Βάζουμε όλα τα υλικά για το κέικ σε μπολ και χτυπάμε 4 λεπτά
στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς
Κελσίου περίπου 25-30 λεπτά,ανάλογα το φούρνο.

SV108378

SV108379

SV108382

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο επάνω
στη φωτία να ζεσταθούν καλά.

SV108383

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο να λιώσει.

SV108385

Ρίχνουμε το σιρόπι πάνω στο κέικ μόλις βγει από το φούρνο.

SV108388

Αφήνουμε να απορροφηθεί και στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη μαρέγγα.
Χτυπάμε τα ασπράδια στη δυνατή ταχύτητα στο μίξερ, ρίχνοντας σιγά-σιγά
τη ζάχαρη μέχρι να πετύχουμε μια σφιχτή μαρέγγα.

SV108392

SV108395

Καλύπτουμε το κέικ με τη μαρέγγα, είτε με κορνέ, είτε με
το πίσω μέρος ενός κουταλιού κάνοντας διάφορα σχέδια πάνω στη μαρέγγα.

SV108399

SV108400

Βάζουμε το γλυκό στο φούρνο με αναμμένο το γκριλ,για 1-2 λεπτά με πολύ
προσοχή,για να μην το κάψουμε και αφήνουμε να πάρει ένα ελαφρύ
χρωματάκι η μαρέγγα.

SV108407

Η αρχική συνταγή θέλει για το σοκολατένιο σιρόπι τα μισά υλικά από αυτά που δίνω.
Επειδή όμως σε εμάς αρέσουν τα πολύ σιροπιασμένα γλυκά εγώ τα διπλασίασα.
Εσείς φτιάξτε το όπως σας αρέσει.
Με περισσότερο ή λιγότερο σιρόπι δεν παύει να είναι τέλειο!!!

SV108419

2 σχόλια:

  1. Αλεξάνδρα μου καλημέρα! μελετώ τις συνταγές σου από τις 11 το βράδυ και εχει πάει 5:00!!!
    έχω ανακαλύψει εδω και καιρο το site σου βέβαι;! μάλιστα έχω εκτυπώσει πολλές τις οποίες ανυπομωνώ να δοκιμάσω!! όσο αφορά αυτό το κεικ , θα ήθελα να σε ρωτήσω αν εδώ σιροπιάζουμε το ζεστο κεικ με το ζεστό σιρόπι μας??? και πόση ώρα θέλει να αποροφήσει το σιτόπι για να βάλω την μαρέγκα?? σε ευχαριστώ εκ των προταίρων! θέλω να σου πω πςσ το μπλογκ σου είναι καταπληκτικό, οι συνταγές σου το ίδιο και οι φωτογραφίες σου μαγικές...τι να πω!! μπράβο!!! Κατερίνα απο Φάρσαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου καλημέρα.
      Ευχαριστώ παρα πολύ για τα καλά σου λόγια <3 <3

      Κατερινάκι μου το σιρόπι το ρίχνουμε αμέσως μόλις το ετοιμάσουμε πάνω στο ζεστό κέικ!
      Το ίδιο και τη μαρέγκα μέχρι να ετοιμαστεί το κέικ είναι έτσι όπως πρέπει.
      Είναι πολύ νόστιμο γλυκάκι.
      Αν το δοκιμάσεις θα δεις.....

      Περιμένω εντυπώσεις απ'ό,τι δοκιμάσεις...
      Για την ωρα πολλά φιλάκια!!!!!
      Α.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...