Print Friendly and PDF

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Φωλιές με κρέμα και ινδοκάρυδο

Απλά τέλειο!!!!!
31


Υλικά
1 πακέτο κανταΐφι1/2 φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα
3 φλυτζάνια του τσαγιού κρέμα ζαχαροπλαστικής120 γρ. ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα
κερασάκια μαρασκίνο για το ντεκόρ

για το σιρόπι
3 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού νερό
1 ξυλάκι κανέλα

για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
6 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ ή νισεστέ ή αλεύρι
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
4 κρόκους
2 φλυτζάνια του τσαγιού γάλα

ΕκτέλεσηΧωρίζουμε το κανταΐφι σε 12 μερίδες.

SV106430

Στρώνουμε την κάθε μερίδα σε φόρμες για muffins των 10 εκ.,
προσπαθώντας να σχηματίσουμε φωλιές.

SV106436

Βουτυρώνουμε καλά με ένα πινελάκι.Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο
και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου,μέχρι να ροδίσουν.

SV106438

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε κατσαρόλα
και βράζουμε για 10 λεπτά(από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός).

SV106448

Ετοιμάζουμε την κρέμα.Ανακατεύουμε αλεύρι,ζάχαρη και κρόκους
σε κατσαρόλα επάνω σε χαμηλή φωτιά.Προσθέτουμε τα 2 φλυτζάνια
γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα μας.
Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη,μέχρι τη στιγμή που θα τη χρησιμοποιήσουμε.

SV106464

Όταν ροδίσει καλά το κανταΐφι μας,το βγάζουμε από το φούρνο.

SV106465

Σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι,ρίχνοντάς το κουταλιά-κουταλιά
επάνω στο κάθε κανταΐφι χωριστά.

SV106470

Συμπληρώνουμε με την κρέμα μας.Μοιράζουμε ίση ποσότητα σε όλα τα κανταΐφάκια.

SV106472

Πασπαλίζουμε με μπόλικο ινδοκάρυδο και στολίζουμε με κερασάκια μαρασκίνο.
Η συνταγή είναι από παλιό βιβλίο συνταγών γνωστής εταιρείας προϊόντων ζύμης.

3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...