Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Κουλούρια Θεσσαλονίκης

Από τη συμπρωτεύουσα με αγάπη!!!

SV103209

Υλικά
1/3 από τη ζύμη για ψωμί

σουσάμι

Εκτέλεση
Φτιάξτε ζύμη ψωμιού και χωρίστε κομματάκια σε μέγεθος
μεγάλου καρυδιού.Ανοίξτε κορδόνια.

SV108298

Περάστε τα από το σουσάμι,που έχετε προηγουμένως βρέξει,
ψεκάζοντάς το με λίγο νεράκι,για να κολλήσει καλά.

SV108300

Κλείστε τα βρέχοντας ελαφρά στην άκρη.

SV108301

Αραδιάστε σε ταψί.Αφήστε τα 20-30 λεπτά περίπου να
φουσκώσουν και ψήστε στους 180-200 βαθμούς μέχρι να
ροδίσουν.

SV108306

Μπορείτε να φυλάξετε στην κατάψυξη,κλεισμένα καλά σε
σακούλες τροφίμων, όσα σας περισσέψουν……

SV103209

4 σχόλια:

  1. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΑΝΑ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ , ΑΛΛΑ ΤΙ ΒΑΖΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΤΟ ΣΟΥΣΑΜΙ? ΕΜΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΜΟΥ ΕΦΥΓΕ ΟΛΟ

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα καλή μου φίλη.

      Εγώ για να κολλήσει καλά το σουσάμι πάνω στη ζύμη
      το βρέχω ελαφρά από πριν.

      Μπορείς ακόμη να περάσεις το ζυμαράκι σου με λίγο νερό(με ένα πινελάκι)και να το βουτήξεις μετά στο σουσάμι.
      Έτσι δεν θα έχεις πολλές “απώλειες”!


      Υ.Γ.Θα το συμπληρώσω και στη συνταγή μια και το έθιξες γιατί είναι σημαντικό!!


      Εύχομαι να έχεις ένα όμορφο Σ/Κ
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
    2. για να μην φευγει το σουσαμι το ριχνειςσε βραστο νερο να παρει δυο βρασεις και μετα το σουρωνεις με το σουρωτιρη να γυγει το νερο

      Διαγραφή
  2. Έκανα το κόλπο με το βρεγμένο σουσάμι αυτή τη φορά κ όντως έμεινε. Μας λείπει η Θεσσαλονίκη κ τη φέραμε σήμερα στο σπιτικό μας. Ευχαριστούμε για τις συνταγές σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...