Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Κομψά ελιοπιτάκια

Νηστήσιμα,αλμυρά,πανεύκολα
και πεντανόστιμα!!!
Aυτά τα πιτάκια θα τα λατρέψετε…

SV108458

Υλικά
1 κούπα ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
1 κούπα χυμό από πορτοκάλι
500 γρ. αλεύρι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
ελάχιστο αλατάκι

για τη γέμιση
1 κούπα ελιές σε φετάκια
2-3 κουταλιές σουσάμι

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε.
Αφήνουμε το ζυμάρι μας 30 λεπτά να ξεκουραστεί στο ψυγείο.

SV108411

SV108413

Ανακατεύουμε σε μπολ τις ελιές με το σουσάμι.

SV108443

Βγάζουμε το ζυμάρι μας από το ψυγείο και ανοίγουμε φυλλαράκια.
Βάζουμε λίγη γέμιση σε κάθε φυλλαράκι και διπλώνουμε.

SV108444

Με ένα φλιτζάνι κόβουμε σχηματίζοντας τα πιτάκια.

SV108446

Αραδιάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 200 βαθμούς C,με αντιστάσεις πάνω-κάτω,για 20-25
λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

SV108448

SV108449

Απολαύστε τα με τον καφέ,το τσάι σας ή και σκέτα και θα ενθουσιαστείτε!!

SV108462

6 σχόλια:

  1. Η ζύμη ειναι τέλεια και για μηλοπιττάκια.
    Στη γέμιση εγώ βάζω ελιές, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και φρέσκο ή ξηρό διόσμο.
    Πασπαλίζω με σισάμι το οποίο προηγουμένως βράζω με γλυκάνισο και μετά το στεγνώνω. Αν βαριέστε πασπαλίστε με popy seeds.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα,
    θα μπορούσε η ζυμή αυτή να χρησιμοποιηθεί για πατατοπιτάκια νηστίσιμα;
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ νοστημα μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. είναι φοβερά, μπράβο για τη συνταγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπέροχα. Συγχαρητήρια για την συνταγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...