Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Κέικ τρούφας

Υπερ-αφράτο κέικ
με νόστιμο γλάσο σοκολάτας…!


DSCN0187

Υλικά
6 κ.σ. τρούφα
300 γρ. αλεύρι
200 γρ. γάλα
1 κ.σ. baking powder
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 αβγά
240 γρ. ζάχαρη
ελάχιστο αλάτι

για το γλάσο
2 κ.σ. γάλα
4 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. κακάο


Εκτέλεση
Χωρίζουμε τα αβγά,ασπράδια από κρόκους.
Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε μαρέγκα και τα
αφήνουμε στην άκρη.

DSCN0161


DSCN0164

Σε άλλο μπολ βάζουμε τα κροκάδια,το βούτυρο και τη
ζάχαρη και τα χτυπάμε να αφρατέψουν.

DSCN0160


DSCN0166

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν.

DSCN0165

Προσθέτουμε στο μείγμα των κροκαδιών εναλλάξ το αλεύρι
με το γάλα και ανακατεύουμε μετά από κάθε προσθήκη.

DSCN0167


DSCN0169

Ρίχνουμε την τρούφα και ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά.

DSCN0172

Τέλος,προσθέτουμε τη μαρέγκα λίγη λίγη και την
ενσωματώνουμε στο μείγμα προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει.

DSCN0173

Αδειάζουμε σε καλά λαδωμένη φόρμα 25 εκ.και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου
45-50 λεπτά.Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε 10
λεπτά το κέικ να σταθεί.

DSCN0175

DSCN0176

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο βάζοντας όλα τα υλικά
μαζί σε κατσαρολάκι να βράσουν σε δυνατή φωτιά.

DSCN0177

Αναποδογυρίζουμε το κέικ και καλύπτουμε με το γλάσο.

DSCN0179


DSCN0189

ΣΗΜ:Αδειάζουμε το γλάσο αμέσως πάνω στο γλυκό,γιατί όσο
στέκεται σκληραίνει.


DSCN0192

6 σχόλια:

  1. Σίγουρη Επιτυχία! πολύ αφράτο συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Εφη!!!!

      Αν θες στείλε μου το μέιλ σου να σου γράψω κάποια πράγματα που θέλω...

      Φιλάκια πολλά και περιμένω...
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  2. apo emfanisi poli kalo..dokimi avrio! mono t glaso xriastike na arewsw ligo me zesto nero alla telika mu vgike..elpizw na ine k i geysi to idio wrea :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάρα πολύ νόστιμο κέικ και φανταστείτε το εφτιαξα χωρίς γλάσο. υπέροχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γειά σας...
    'Εφτιαξα το κέικ το οποίο άρεσε πολύ αλλά μου φάνηκε ότι κρατούσε υγρασία μέσα, η οποία δεν είχε κακή αίσθηση στη γεύση. Έτσι πρέπει να είναι ή μου ...ξέφυγε κάτι?
    Ευχαριστώ και να έχουμε όλοι έναν ΝΟΣΤΙΜΟ ΜΗΝΑ και ένα ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (με τις συνταγές της Αλεξάνδρας έχουμε προοπιτκες για κάτι τέτοιο!!!!)
    ΑΛΕΞΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...