Η μεγάλη
πρωταγωνίστρια του καλοκαιριού
στον πιο…νόστιμο ρόλο της!!!
Υλικά
μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
κον κασέ
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
ποικιλία τριμμένων κίτρινων τυριών
πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε σε ροδέλες τις μελιτζάνες,τις
αλατίζουμε και τις αφήνουμε να σταθούν για 30 λεπτά.
Τις ξεπλένουμε,τις στύβουμε και τις αραδιάζουμε μέσα σε
αντικολλητικό ταψί,τις λαδώνουμε ελαφρά και τις ψήνουμε
στο φούρνο γαι μερικά λεπτά και από τις δύο μεριές,
μέχρι να μαλακώσουν.
Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το ταψί και τις αραδιάζουμε
τη μια κοντά στην άλλη στο ταψί που πρόκειται να
χρησιμοποιήσουμε για την πίτσα.
Ρίχνουμε από επάνω μερικές κουταλιές κον κασέ,όπως
είναι(δε βράζουμε).
Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι και ρίγανη.
Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του φαγητού με τα τυριά,
απλώνουμε από επάνω τους κρίκους της πιπεριάς και
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς
Κελσίου,μέχρι να λιώσουν και να ροδίσουν όμορφα.
TIP
Στη συνταγή δε δίνω ποσότητες,γιατί όλα εξαρτώνται
από το μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε.
Αν είστε σίγουροι για την ποιότητα της μελιτζάνας που
θα χρησιμοποιήσετε,παραλείψτε το αλάτισμα και ξεκινήστε
κατευθείαν από το ψήσιμο στο φούρνο.
στον πιο…νόστιμο ρόλο της!!!
Υλικά
μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
κον κασέ
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
ποικιλία τριμμένων κίτρινων τυριών
πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε σε ροδέλες τις μελιτζάνες,τις
αλατίζουμε και τις αφήνουμε να σταθούν για 30 λεπτά.
Τις ξεπλένουμε,τις στύβουμε και τις αραδιάζουμε μέσα σε
αντικολλητικό ταψί,τις λαδώνουμε ελαφρά και τις ψήνουμε
στο φούρνο γαι μερικά λεπτά και από τις δύο μεριές,
μέχρι να μαλακώσουν.
Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το ταψί και τις αραδιάζουμε
τη μια κοντά στην άλλη στο ταψί που πρόκειται να
χρησιμοποιήσουμε για την πίτσα.
Ρίχνουμε από επάνω μερικές κουταλιές κον κασέ,όπως
είναι(δε βράζουμε).
Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι και ρίγανη.
Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του φαγητού με τα τυριά,
απλώνουμε από επάνω τους κρίκους της πιπεριάς και
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς
Κελσίου,μέχρι να λιώσουν και να ροδίσουν όμορφα.
TIP
Στη συνταγή δε δίνω ποσότητες,γιατί όλα εξαρτώνται
από το μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε.
Αν είστε σίγουροι για την ποιότητα της μελιτζάνας που
θα χρησιμοποιήσετε,παραλείψτε το αλάτισμα και ξεκινήστε
κατευθείαν από το ψήσιμο στο φούρνο.
Αλεξανδρα μου,
ΑπάντησηΔιαγραφήΙσως να ειναι η πιο νοστιμη, υγιεινη, πρωτοτυπη κ light πιτσα που εχω φαει ever! Πραγματικα πολυ γευστικη! Επιπλεον, την εφαγα κ χωρις καμια ενοχη μιας που χρησιμοποιησα κ τυρι νηστισιμο, λογω ημερων..
Πολυ ευρηματικη η ιδεα σου να αξιοποιησεις κατα αυτον τον τροπο τις μελιτζανες!
Ακομα μια φορα σ'ευχαριστω πολυ για τις υπεροχες κ - πολυ σημαντικο πετυχημενες- συνταγες σου!
Σε φιλω πολυ!
Εβιτα
Εβιτάκι μου,
Διαγραφήπολύ χάρηκα που σου άρεσε η συνταγούλα μου.
Η αλήθεια είναι ότι όποιος κι αν την έχει
δοκιμάσει αυτή την εκδοχή πίτσας έχει να
πει μόνο τα καλύτερα!!!
Εγώ επειδή αγαπώ πολύ τις μελιτζάνας
πραγματικά τη λατρεύω αυτή τη συνταγή!!!
Να εχεις ένα όμορφο απόγευμα Εβίτα μου,
σε φιλώ,
Α.