Ευχαριστώ την πολύ πολύ καλή μου
φίλη Αγγελική που μου επέτρεψε να
ανεβάσω την τόσο επιτυχημένη
συνταγή της!!!!
Υλικά
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
1 κούπα ηλιέλαιο
1/4 κούπας νερό
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
λίγο πιπέρι
2 κούπες αλεύρι περίπου και λίγο παραπάνω
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το καρότο.
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε μπολ,το αλεύρι δεν το βάζουμε
όλο από την αρχή,το προσθέτουμε σταδιακά.
Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη που να
μην κολλάει στα χέρια και στα τοιχώματα του μπολ.
Πλάθουμε κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε και
αραδιάζουμε σε ταψί.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο,για 10
λεπτά στις αντιστάσεις πάνω κάτω και 5 λεπτά στον αέρα.
ΣΗΜ:Μπορούμε να φτιάξουμε τα κουλουράκια με σοταρισμένο σπανάκι
ή με παρμεζάνα οπότε σε αυτή τη περίπτωση παραλείπουμε το αλάτι!
Αυτά τα κουλουράκια εκτός από νηστίσιμα είναι και light!!!
φίλη Αγγελική που μου επέτρεψε να
ανεβάσω την τόσο επιτυχημένη
συνταγή της!!!!
Υλικά
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
1 κούπα ηλιέλαιο
1/4 κούπας νερό
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
λίγο πιπέρι
2 κούπες αλεύρι περίπου και λίγο παραπάνω
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το καρότο.
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε μπολ,το αλεύρι δεν το βάζουμε
όλο από την αρχή,το προσθέτουμε σταδιακά.
Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη που να
μην κολλάει στα χέρια και στα τοιχώματα του μπολ.
Πλάθουμε κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε και
αραδιάζουμε σε ταψί.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο,για 10
λεπτά στις αντιστάσεις πάνω κάτω και 5 λεπτά στον αέρα.
ΣΗΜ:Μπορούμε να φτιάξουμε τα κουλουράκια με σοταρισμένο σπανάκι
ή με παρμεζάνα οπότε σε αυτή τη περίπτωση παραλείπουμε το αλάτι!
Αυτά τα κουλουράκια εκτός από νηστίσιμα είναι και light!!!
Η συνταγη ειναι πολυ καλη! Εχω αντικαταστησει το νερο με λευκο κρασι και μου αρεσει περισσοτερο! Ειρηνη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην έχω φτιάξει πολλές φορές, και σε σχήμα κριτσινιού ή μπισκότου, και με αλεύρι ολικής.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια πολύ εύκολη συνταγή με λίγα υλικά!!
Πολύ καλό για σνακ,μόνο που δεν μπορείς να φας μόνο ένα!!
=)
μόλις τα έφτιαξα κι εγώ! πολύ νόστιμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι καταπληκτική συνταγή!!! Να την δοκιμάσετε οπωσδήποτε! Συγχαρητήρια Αλεξάνδρα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒουρυτο δεν βαζετε???
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, πιστεύετε ότι αν βάλω ελαιόλαδο αντί για ηλιέλαιο θα υπάρξει προβλημα;
ΑπάντησηΔιαγραφή